2020. 01. 08.

BOLDOG ÖZSÉB ÉV 2020

 A Boldog Özséb Évet megnyitó ünnepi szentmise 2020. január 20-án, 10 óra 30 perckor lesz a budapesti Szent István Bazilikában.


2020-ban ünnepeljük a rendünket megszervező Boldog Özséb halálának a 750 éves évfordulóját, melyhez kapcsolódóan szeretnénk az egész évet Boldog Özséb emlékének szentelni. A Boldog Özséb Év magyarországi fővédnöke Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.
A Boldog Özséb Évet Magyarországon megnyitó ünnepi szentmise 2020. január 20-án, hétfőn, esztergomi Boldog Özséb ünnepén, 10 óra 30 perckor lesz a budapesti Szent István Bazilikában. Az ünnepi szentmisét Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek úr mutatja be.
A Boldog Özséb Év keretében egy pálos kiállítóbuszt is szeretnénk útjára indítani, mely 2020-ban bejárja az országot, illetve eljut majd Erdélybe, a Felvidékre és Lengyelországba is. Ennek az autóbuszos kiállításnak a megnyitása a január 20-ai ünnepi szentmiséhez kapcsolódóan lesz a Szent István Bazilikában.
Bízunk abban, hogy az ünnepi év, illetve annak megnyitása sokak figyelmét ráirányítja majd erre a magyar alapítású, középkori eredetű, de mára az egész világon elterjedt szerzetesrendre.
Mindenkit szeretettel várunk!
Pálos testvérek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése