2021. 01. 23.

Hirdetés: 2021. január 24.

1. Köszönjük a múlt vasárnapi adományokat, amit a csíksomlyói "égettek" megsegítésére adtak, eljuttattuk a Caritashoz. Köszönjük, hogy az ökumenia hetében az elmélkedéseken részt vettek.

2. A plébániai hittanórákra várjuk az iskolás gyerekeket kedden és csütörtökön. 
3. Az elsőáldozásra készülők I. csoportjának (a Nagy Imre Iskola és Nagy István Művészeti Iskolák tanulóinak) pénteken du. 3-4 óráig a plébánia felső hittantermében. Ugyanott a II. csoportnak (Petőfi, József Attila, Xantus, Rebreanu, Goga Iskola tanulóinak) pénteken du. 4-5 óráig.

4. A bérmálkozóknak péntek este 7-8 óráig felkészítő a felső hittanteremben. A diákokat és szüleiket a tanterem elektronikus oktatáson keresztül is tájékoztatjuk.

5. Keresztelői felkészítő pénteken du 5 órakor a plébánia hittantermében.

6. Szombaton ministránsképző 10 órától.
7. A Kegytárgybolt 9-től 16 óráig tart nyitva, vasár- és ünnepnap 9-től 13 óráig.
8. Az Egyházközségi Apotolban újraindított Kérdéseink rovatba küldött helyesválaszolók között jövő vasárnap a fél 10 órás misén sorsolunk. A válaszokat borítékba vagy online is elküldhetik csütörtök reggelig.

9. Figyelmükbe ajánljuk a Krisztus világa januári számát.

Krisztus világa 2021. január, Szemle

A lap tartalmából: Az írástudók árulása – A két világháború között, 1927-ben jelent meg Julien Benda – Az írástudók árulása című könyve. Benda “írástudónak, klerikusnak nevezi mindazokat, akik szellemi vezetői az emberiségnek: tehát írót, papot, gondolkodót, tudóst, képzőművészt, muzsikust, s lelkek hódításának igényével fellépő  akárkit egyaránt. A könyvről elemző tanulmányt 1928-ban Babits Mihály írt, amelyben elmarasztalja a Szellem leborulását a Tények előtt! Már nem az Igazság, Erkölcs, Szellem vezérli. Véleménye szerint az írástudók árulóvá váltak, mert leszálltak a magaslatokból, feladták az eszméket... A veszedelem ott kezdődött, mikor hibákat, bűnöket elvileg erényekké avatták… Dícsőítették a részlegest, ostorozták az egyetemest, dicsőítik a gyakorlatit, ostorozzák a szellemit… Babits az örökre érvényes szavát a Jónás könyvében mondja ki: ... mert vétkesek közt cinkos aki néma.” 


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése