2021. 02. 13.

Hirdetés: 2021. febuár 14.

1. A mai templomi gyűjtés az ifjúsági pasztoráció támogatására történik. 
2. A plébániai hitoktatásra várunk minden diákot a beosztás szerint.
3. Húshagyó kedden, az esti mise után A lelkiatya válaszol címmel beszélgető estet tartunk a Millenniumi templomban. Kérdéseikre válaszol a plébános. Szeretettel várunk mindenkit!
4. Hamvazószerdával kezdődik a nagyböjti szent idő, melynek célja húsvét ünneplésének előkészítése. Szerdán szigorú böjt van. A nagyböjt többi péntekjein pedig a hústól való megtartóztatás érvényes.  A szigorú böjti nap folyamán egyszer szabad jóllakni, de megengedett két másik, csökkentett mértékű étkezés. Ennek megtartása a betöltött 18. évtől a megkezdett 60. évig kötelező. A fő étkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. A háromszori étkezés alól fel vannak mentve a betegek, a várandós és szoptató anyák, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, akiket a szigorú böjt akadályozna kötelességük teljesítésében.  
A hús tilalom 14 évtől kötelező! A nagyböjtben tartózkodjunk mindenféle zajos mulatságtól.
Hamvazószerdán szentmisét végzünk fél 7, 7, de. 11 és 18 órakor. A homília után lesz a hamvazás.
5. A bérmálkozó ifjaknak péntek este 7 órakor felkészítő.
6. Pénteken keresztelői felkészítő du. 5 órakor a hittanteremben.
7. Pénteken keresztúti ájtatosság 17,30-kor, azaz este fél 6 órától.
8. Szombaton ministránsképző 10 órától.
9.Figyelmükbe ajánljuk az Egyházközségi Apostolt. Legyen gondjuk az idős, otthon levő szomszédaikra is. A Kisapostol kérdéseire a válaszokat csütörtök reggel 8 óráig várjuk.
10. A Krisztus világa folyóirat februári száma kapható. A tartalomból: 800 éve a Székelyföldön vonultak Kunországba a domonkos szerzetesek, majd IV. Béla király a magyar főpapokkal. Örök evangélium. Tanítás, vakcina, horgászat, foci – interjú Kerényi Lajos piarista atyával. Magányos fenyő – Tompa László székely költő életét ismerhetjük meg (I. rész). Félévi értékelés – mérleg a gyermekek teljesítményéről. Napvilág, Jankovics Marcell nyilatkozata a mesei szimboólumokról, kultúrtörténeti azonosságokról és különbségekről. A Cenk alatt – reflexió a 101 vers Brassóról c. kötetről. Az 1694. február 13. és 15.-i tatárbetörésről. Népmese, derűs oldal, keresztrejtvény. Íme, Krisztusnak méltatlan szolgái – vers.  Kapható a Kegytárgyboltban.
10. A Házasság Hete megemlékezés
Szent Bálint püspök, vértanú napján zárul (+269. Febr. 14.) Ő a jegyesek védőszentje.
Valentin napon a legények köszöntötték a leányokat, a férjek pedig virágot ajándékoztak feleségeiknek. A szerelem egy indítás az elkötelezett élet felé, de nem a minden. Dr. Nagy András mondta: A szerelem ott kezdődik, amikor azt mondod, hogy nincs a világon olyan, mint ő. És ott végződik, amikor azt mondod, ő is olyan, mint a többi.” A Bálint-nap is olya nap, mint a többi, de valamivel színesebb, és a jövő felé mutat. Imádkozzunk a házasulandókért és a családokért.
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése