2023. 09. 10.

Isten gyermeke lett

Keresztelő János szent ember volt. Manapság a szent ember kifejezésen valami rendkívülit, egészen szokatlant értenek. Pedig szentnek lenni egyszerűen annyi, mint Isten országát őrizni a szívben és azt munkálni a világban. Keresztelő olyan ember volt, aki önmagánál jobban szerette az Istent, és ezért meg tudta látni a menny küldöttét Jézust és tanúságot is tett róla. Vajon naponta eszünkbe jut-e, hogy nemcsak magunkért vagyunk keresztények, hanem másokért is? 

2023. szeptember 9-én, 12 órakor Isten gyermeke lett,unokaöcsém kisfia, Sárig Benjamin Péter a kolozsvári Szent Mihály templomban.
A Jézussal való kapcsolatunk által az Egyházban részesülünk Isten kegyelmi adományaiban. A Krisztushoz és az Egyházhoz tartozást nem lehet elválasztani. 
A láthatatlanhoz való kötődés a láthatóban jut kifejezésre. Most mi vagyunk az ő áldó, segítő keze, tanító ajka és szenvedő teste. A szentáldozásban egyesülünk vele, hogy minél alkalmasabbak legyünk üdvözítő műve folytatására.


 A Krisztushoz tartozásunk külső jele az Úr nevének segítségül hívása, az imádság, mert rajta keresztül kapjuk nagy bőségben Isten ajándékait. Isten az egységet akarja Krisztus titokzatos testében, nem az elkülönülést. 
Bárhol segítségül hívjuk Jézus nevét, ugyanahhoz a testhez, az Egyházhoz tartozunk. 
Ha értékeljük meghívásunkat az üdvösségre, akkor készséggel mondjuk naponta: 
Íme, itt vagyok Uram, hogy megtegyem akaratodat. 
A Jézussal való kapcsolatunk által az Egyházban részesülünk Isten kegyelmi adományaiban. A Krisztushoz és az Egyházhoz tartozást nem lehet elválasztani. A láthatatlanhoz való kötődés a láthatóban jut kifejezésre. 
Most mi vagyunk az ő áldó, segítő keze, tanító ajka és szenvedő teste. A szentáldozásban egyesülünk vele, hogy minél alkalmasabbak legyünk üdvözítő műve folytatására.
Mi meghívott, megszentelt emberek vagyunk. Isten hívott meg arra, hogy Krisztus testének tagjai legyünk és így szentekké váljunk. 
A hit és a keresztség megszentel minden embert, és Isten szolgálatára rendel. 
Az élet éppen ezért nem merülhet ki csak evilági gondokban. 






2 megjegyzés:

  1. Az Úristen adjon néki hosszú és boldog életet egy szabad Székelyföldön!

    VálaszTörlés