2020. 11. 14.

Hirdetés: 2020. november 15.

1. Ma, Árpád-házi Szent Erzsébet napi Caritas-gyűjtés a testi és szellemi fogyatékos gyermekek támogatására történik.

2. Szombaton, november 21-én városunk testi-lelki egészségéért 12 órától 22 óráig szentségimádást tartunk a Millenniumi templomban.

3. Jövő vasárnap Krisztus király, az egyházi év utolsó vasárnapja. A Jézus Szíve Családok egy órás szentségimádást tartanak a ¼1 órás mise után.

4. Krisztus világa novemberi száma kapható. A tartalomból: Vigyázzunk egymásra – mit tanulhatunk a járványból. Mikor jön a tolvaj – Bellon Gellért püspök gondolata adventre. Halottak napja a gyerek szemével – a pszichológus, tanár segít, hogy mit mondjunk ilyenkor a családban. Nagy szellemek talkozója 1916-ban, gróf Bánffy Miklós, Bartók Béla és Balázs Béla librettószerző találkozása érdekfeszítő kültúrtörténeti írás. A fordító – Marius Tabacura emlékezünk. Ajándék – az örömet rejtő alkalom, elmélkedés. Dirigál a bélféreg - Kik irányítják a világot? Meddig tart a karantén – kérdésekre megkapjuk a választ. Az ifi-oldal és a gyerkőcök is jelen vannak. Keresztrejtvény. Derűs oldal: A termodinamika törvénye, amikor az asszony forr a dühtől... a férj elpárolog. A lap kapható a ministránsoknál, a kegytárgyboltban. Ára 2 lej.

5. Gondoljunk az idős és beteg szomszédainkra is, akik nem tudnak jönni templomba. Vigyenek részükre Apostolt és Krisztus világa októberi ingyenes számát. "Nemcsak kenyérrel él az ember..."

6. Hétköznap az esti szentmiséket a Szent Kereszt templomban is kivetítjük, ezzel is bátorítjuk a kedves híveket, hogy jöjjenek a szentmisére.

7. Előre hírdetjük, hogy a III. osztályba járó gyerekek szüleinek, november 24-én, kedden 17 órakor szülőértekezletet tartunk a Millenniumi templomban. Téma: az elsőáldozók felkészítése.


8. Ne feledjük, hogy az elhunyt hívek javára szolgáló teljes búcsú november hó minden napján elnyerhető. Éljünk a lehetőséggel.

9. Ügyintézésben munkatársaink hétköznap a plébánián 8-16 óráig, és a Kegytárgyboltban 9-16 óráig állnak a hívek rendelkezésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése