2020. 11. 28.

Hirdetés: 2020. november 29.

1. Advent első vasárnapja van, a karácsonyi készület ideje.

2. Ma délután a város adventi koszorúján ünnepélyesen meggyújtják az első gyertyát.

3. Roráté szentmise hétköznap reggel 6 órakor, előtte és alatta mindkét templomban gyónási lehetőség.

4. A bérmálkozásra készülő ifjakat megbeszélésre hívjuk kedd délután 5 órára a Millenniumi templomba.

5. Az elsőáldozásra készülő gyerekeknek plébániai online hittanóra pénteken 3. órakor. Hittankönyv és Misenapló a plébánián és a sekrestyében kapható. A Nagy Imre Ált. Iskolába, a Nagy István Műv. Líceumba, a József Attila Ált. Iskolába és a Xantusz János Ált. Iskolába tanuló diákok csak saját vagy szüleik e-mail címén jelentkezzenek be, az iskola címét nem fogadja el a gép. Ezért a plebcsik@gmail.com címre kérjük a diák nevét és e-mail címét. Köszönjük.

6. Előre jelezzük, hogy minden osztálynak tartani fogunk plébániai online hittanórát. 

7. A 2021. évi Katolikus Falinaptár kapható. Ára 4 lej. Figyelmükbe ajánljuk a Márton Áron a mi “szent” püspökünk – Napló egy csodáról” című könyvet, ára 25 lej. Katolikus Kincses Kalendárium és Katolikus Kalendárium, forgathatós naptár, Vasárnap kapható a kegytárgyboltban.

8. Adventben a kegytárgyüzlet 9 órától du. 4 óráig tart nyitva. Vasárnap 9-13 óráig. Az egyházi hozzájárulást ott is ki lehet fizetni.

  

9. A XIX. Csángó Nap Csíkszeredában keretében 11 órakor A moldvai csángókért szól a harang, ünnepi mise. Énekel: Fazakas Timár Karina.

10. Első pénteken meglátogatjuk idős és beteg híveinket.


11. A jövő vasárnapi parlamenti választás előzeteseként Érsek atyánk körleveléből idézünk:
December 6-án parlamenti választások lesznek hazánkban. Az állam törvényhozó testületének megválasztása nem csak az Alkotmány által biztosított állampolgári jogunk, hanem valláserkölcsi kötelességünk is. (…) Választásokkor talán leginkább a „hallgass a szívedre” mottót követjük, mert a politikát bonyolultnak és átláthatatlannak tartjuk. Ne feledjük, mit kérünk az Úr imájában nap mint nap: „Jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is.” Az evangélium igéje végső soron az örök életre vonz minket, de reális földi átalakító hatással is jár. Ha mi, katolikusok nem veszünk részt legalább szavazataink leadása által a politikai folyamatban, bármilyen zűrzavaros is az, akkor megengedjük, hogy a katolikus társadalmi tanítás csupán jámbor elmélet maradjon.

Vegyük komolyan a választások fontosságát és betartva az egészségügyi előírásokat, menjünk el szavazni! Imádkozzunk bölcs belátásért és bátorságért, hogy megfontolt, jó döntést hozzunk, amelyet lelkiismeretesen tettre is váltunk, egyenként és közösen építve ezáltal is Isten országát.

Gyulafehérvár, 2020. november 17. † Gergely s.k. érsek.”

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése