2024. 02. 24.

Hirdetés: 2024. február 25.

1. Keresztúti ájtatosságot végzünk a böjt minden szerdáján, péntekén és vasárnap 17:15 órától.

2. Az iskolai oktatás folytatódik, így a plébániai hitoktatás is. Az elsőáldozásra készülők megkapták a vakációs hétre szóló feladatot. Akik nem voltak hittanórán, azok a sekrestyében a tudnivalókat vegyék át és próbálják a szülőkkel közösen bepótolni.

3. Lelkiesték – Nagyböjtesték hétfőn a plébánián, és csütörtökön a Szt. József kápolnánál. 

4. Szerdán Jegyeskurzus az altemplomban 18 órakor.

5. Elsőpéntek március 1-jén, meglátogatjukidős és beteg híveinket.

6. Szombaton ministránsképző 10 órakor a felső hittanteremben.

7. A Krisztus világa februári számából még egy tucat példány kapható a ministránsoknál és a sekrestyében. A lap Márton Áron püspökké szentelésének 85. évfordulójára fokuszált, Non recuso laborem címmel Virt László szociológus írását közöltük. Megismerhetjük a kor körülményeit, és Márton Áron útját a püspöki székig. – Megújul az imádkozó közösség – kisközösségek felkarolása, segítése. – A bűnbánat tartásról (Mt 2,1-12) - Belon püspök elmélkedése. – A római szentmise-kánon  szentjei –A Boldogságos Szűz Mária. Bemutatja, Dr. Jakubinyi György ny. érsek úr. – Derűs oldalon még felszabadultan nevetni is lehet. Hisz nagyböjt 4. vasárnapja a Laetare – öröm vasárnap. A lap Hátsó borítóján: Imádság megújulásért.

8. Fekete Madonna Zarándokvonat Czestochowa-Krakkó. 2024. június 24-27 (4 nap/ 3 éjszaka). Csíkszeredából autóbusszal indulunk június 23-án vasárnap, éjszaka Bp-en alvás, hétfőn reggel vonatozás. 

Az A kategória 1-3-4 ágyas fürdőszobás háló. Tartalmazza 3 éjszakai szállást, 2 reggelit és 2 vacsorát, valamint programokat az út alatt. Ára: 375 euró.
A B kategóriás 4-5 ágyas, közös fürdőszobás szobákban. Ára: 295 euró. Külön fizetendő az utasbiztosítás 2.720 Ft/fő. Feliratkozni a plébánián lehet. Infó: https://m.missziotours.hu/ut.php?ut=697

9. Hétfőn az esti szentmise után a Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége ülését tartjuk az altemplomban.

10. Február 27-én, kedden tartják a Városi Küldöttek Tanácsa tisztújító közgyülését a Szakszervezetek Házában 17 órakor. Kérjük a kedves híveket, hogy menjenek el s vigyék magukkal a Személyazonossági Igazolványukat, és olyan személyeket jelöljenek, akik közösségünket felelősséggel és becsülettel szolgálják!

11. A városházán, pénteken 18 órától Dr. Kiskamoni-Szalay Zoltán: Ősi hagyományaink tudatos művelése című előadására kerül sor.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése