2024. 02. 10.

Hirdetés: 2024.02.11.

1. Ma, február 11-én, a főegyházmegyei ifjúságpasztoráció számára egyházmegyei gyűjtés van.

2. Családos szentmise du. 4 órakor. Mivel a Betegek világnapja is van, az esti szentmisén, 18 órakor kiszolgáltatjuk a betegek szentségét mindazoknak, akik erre felkészültek és kérik. A szentmisét Msgr. Tamás József pp végzi.

3. Holnap, hétfőn Isten Szolgája Márton Áron püspökké szentelésének 85. évfordulója, és 14-én Hamvazószerdán az esti misék előtt rózsafüzért imádkozunk és a mise után a nagykilencedi szentségimádást tartjuk.

4. Hamvazószerdával kezdődik a nagyböjt. 1966-tól szigorú böjt csak hamvazószerdán és nagypénteken van: tilos a hús fogyasztás 14 év felett. A nap folyamán egyszer szabad jóllakni, de megengedett 2 másik, csökkentett mértékű étkezés. Ennek megtartása a betöltött 18. évtől a megkezdett 60. évig kötelező. A fő étkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. Fel vannak mentve a háromszori étkezás alól a betegek, a várandós és szoptató anyák, és akik egy étkezés alkalmával keveset fogyaszthatnak, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, akiket a szigorú böjt akadályozna kötelességük teljesítésében.

5. Hamvazószerdán szentmisét végzünk fél 7, 7, de. 11 és este 6 órakor. A szentmise kertében van a hamvazás.

6. Keresztúti ájtatosság végzünk a böjt minden szerdáján, péntekén és vasárnap 17:15 órától.

7. Megjelent a Krisztus világa februári száma. A lap borítóján Márton Áron püspök – Hatzak-Lukátsovics Magda festménye. A tartalomból: Megújul az imádkozó közösség. 

- Non recuso laborem – 85 éve szentelték püspökké Márton Áront. Virt László szociológus ismerteti a kor különös körülményeit, ahogy a székely püspök a párbeszéd embereként megtalálta az utat mindenki szívéhez és értelméhez. – Örök evangélium: Tartsatok bűnbánatot (Mt 2,1-12) – Belon püspöktől. – A római szentmise-kánon  szentjei – I. megemlékezés a szentekről: A Boldpogságos Szűz Mária. Bemutatja Dr. Jakubinyi György ny. érsek. – Vuk és Kele megálmodója, Fekete István író. Pályakezdését, az irói sikerekről és meghurcoltatásokról, majd az állatmeséken át az embermesékig – bemutatja Horváth Pál, filozófus, a Képmás Magazin egyik szerkesztője. – A vándor és az űrhajos farsangi történet mindenkinek Bács Béla Jánostól. – Ég és Föld között Istennel, Bakó Mária Hajnalka kvíze Gyertyaszentelő ünnepéről. – Derűs oldalon megtudhatjuk, hogy a magyarnak miért nincs egynél több felesége. Keresztrejtvény, megfejtők, nyertes és támogatónk után a lap borítóján: Imádság megújulásért. Kapható a sekrestyében és a ministránsoknál.
**

LELKI ESTÉK - NAGYBÖJTESTÉK

négyrészes sorozat a Szociális Testvérek Társasága szervezésében

Nagyböjt folyamán:

hétfő esténként (február 19., 26., márc.4.,11.)

19.00 órától plébániánk felső hittantermében,

csütörtök esténként (február 22., 29., márc 7., 14.)

17.00 órátóla Szent József kápolna hittantermében.

Egy alkalom időtartama másfél, maximum két óra. (egy alkalomra is lehet jelentkezni)

Közvetlen nagyböjti beszélgetések és imádságok által személyesebben élhetjük meg az idei nagyböjtöt és húsvétot. A lelki készület alkalmai.

Kérjük, jelezzék részvételi szándékukat ímélben: ibolyatv@gmail.com  címre

vagy telefonon  Farkas Ibolya testvérnek: 0745390189.

A lelki vágyódás örömében várjuk a szent húsvétot!

 
Éljünk a lehetőséggel!

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése