2024. 06. 21.

Fekete Madonna Zarándokvonat jún. 23-28.

Dicsértessék a Jézus Krisztus! Kedves Zarándoktestvérek!

Tájékoztatólevél: Csíkszeredában a Millenniumi templomnál gyülekező június 23-án vasárnap du. fél 5 órakor. Az autóbusz du. 5 órakor indul Budapest Keleti pályaudvarra.

A vonat indulás helye:       Budapest, Keleti pályaudvar7. vágány C” kocsi                      

Felszállás időpontja:           2024. június 24., hétfő, reggel 05:20 órától (legkésőbb 5:50 óráig!)

Indulás időpontja:             2024. június 24., hétfő, reggel 06:10 óra


Ünnepélyes búcsúztatás és áldás: 05:50 órától („S” kocsinál, kihangosítva a vonaton.)

A csíkiak keressék a „C” kocsit. Erről értesítsék társaikat!

A Zarándokvonaton a fent megadott betűjelű kocsiban mindenkinek névre szóló helye van. A részvételi jegyek az indulás után kerülnek kiosztásra. Minden további információt és tudnivalót a segítőktől, illetve a vonaton kiosztott szórólapon leírva fognak megtudni.

Hozzák magukkal a Zarándokok Énekesfüzete című kiadványt (Szerkesztette: Pálmai Árpád). A vonaton is lehet vásárolni belőle. Ha van sárga színű zarándok stóla azt is hozzák!

Hazaérkezés: szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a vasúti szolgáltatóktól kapott előzetes visszaúti menetrend alapján június 27/28-án éjjel 01:00 óra körül érkezünk meg Budapest, Keleti-pályaudvarra.

Néhány további fontos és hasznos tudnivaló indulásunk előtt:

RENDKÍVÜL FONTOS! B kategóriás szállásokat foglalók törölközőt hozzanak magukkal!

A megszokottnál hűvösebb lehet az időjárás és eső is előfordulhat. Réteges ruházatot, váltóruhát, váltócipőt, esernyőt, esőkabátot hozzanak magukkal. Erős napsütés esetén szükség lesz fejfedőre, naptejre is! A zarándokút programjaihoz kényelmes cipőt és ruházatot hozzanak magukkal!

·   Lengyelországban a hivatalos fizetőeszköz a PLN (lengyel zloty). Kérjük, az út előtt váltsanak költőpénzt! Ajánlott költőpénz minimum összege: 100-150 zloty. Az út során szervezetten nem lesz lehetőség pénzváltásra! Az éttermekben és a kegytárgy boltokban csak zloty-val tudnak fizetni! Sok helyen lehet bankkártyával is fizetni.

·   Programjaink során lehet, hogy csak fizetős mellékhelyiséget tudnak használatba venni, emiatt javasoljuk, hogy legyen Önöknél valamennyi váltópénz, apró zloty is.

·   A meghirdetett program szerinti első napi esti étkezést hidegcsomagként (szendvics) indulás után a vonaton kapják meg. Kérjük, a további étkezésekre hozzanak maguknak elegendő ételt, illetve a vonaton is lesz étteremkocsi és mozgóbüfé. 

Második és harmadik nap félpanziós ellátás (reggeli és vacsora) lesz a zarándokház étkezőjében, valamint a negyedik napi reggeli hidegcsomagot előző este a vacsoránál kapják meg. Czestochowában több étterem is található a kolostor és a Zarándokház közelében. Általában egy bőséges, kétfogásos étkezés ára kb. 50 zloty.

·   Rendszeresen szedett gyógyszereiket ne felejtsék otthon!

·   Érvényes úti okmányukat (kártya formátumú személyi igazolvány vagy útlevél) kérjük, ne felejtsék otthon!

·   Az út során mindenki fokozottan ügyeljen értékeire. A vonatot leszállásunk után bezárják, ezzel együtt mindenki csak saját felelősségére hagyja ott személyes tárgyait. Értéket (pénz, okmányok, ékszerek, fényképezők stb.) véletlenül se hagyjanak a szerelvényen, mert a vonaton hagyott tárgyakért és értékekért felelősséget nem tudunk vállalni!

·   Különvonatunk menetrend szerint közlekedik, ezért kérjük a megadott indulási időpontokat pontosan tartsák be! A menetrendtől eltérni, és az esetlegesen késő utasokra várni nem tudunk!

·   A zarándokvonat szerelvényében étkezőkocsi és mozgóbüfé fog rendelkezésükre állni, ahol lehetőség lesz meleg és hideg ételek, kávé, ásványvíz, üdítők, valamint édességek vásárlására. Az étterem kocsiban és a mozgóbüfénél forinttal, zloty-val, euróval és igény esetén román lejjel, valamint bankkártyával is lehet fizetni. A korlátozott kapacitás miatt kérjük, hogy csak a szükséges ideig tartózkodjanak ebben a kocsiban, folyamatos utazásra nem használhatják az étteremkocsit!

·   A vonat ablakából csak rúd nélküli zászlóval lehet integetni!!!

A Fekete Madonna Zarándokvonat az idei évben is lelki megújulásunkat szeretné szolgálni. Bízunk benne, hogy ebben az évben is a sok száz résztvevő lelkileg feltöltődve, életre szóló élményekkel tér majd haza a lengyelországi vonatos zarándoklatról is.

Szeretettel várjuk Önöket június 24-én reggel 5:20 órától Budapesten, a Keleti pályaudvar 7. vágányánál.


Üdvözlettel: Misszió Tours Utazási Iroda; Ne feledjék: „a vonat nem vár”!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése