2024. 06. 01.

Hirdetés: 2024. június 2.

1. Első vasárnapi szentségimádás 13:30 órától 18 óráig.

2. Jézus Szíve ájtatosság vasár- és hétköznap 18:45 órától.

3. Kedden Szent Antal nagykilenced 8. keddje, elmélkedés az esti misén.

4. Pénteken Jézus Szent Szíve főünnep. Szentmisét végzünk 6:30, 7 órától és este 19 órakor.

5. Szombatom a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve emléknap.

6. A héten megtartjuk a plébániai hittanórákat. Az elsőáldozókat kérjük, hogy a hittankönyveket hozzák vissza. A héten kiadjuk a vakációt.

7. Az elsőáldozók és bérmálkozók a csoportképeket átvehetik a plébánián.

8. A gyulafehérvári Mailáth Gusztáv Károly Líceum folyóirata, a Szikla tavaszi-nyári száma, 32 oldalas, gazdag tartalmú lap kapható, ára 10 lej.

9. A Krisztus világa májusi száma kapható. A tartalomból: Építsük nemzetünk egységét, szolgáljuk javát – A szeretet hármas igazsága: Isten-Család-Haza. Az édesapák ültessék gyerekeik lelkébe a fenti hármas értéket, és az édesanyák kövessék a Szűzanya példáját, akkor megmarad kultúránk, megszilárdul keresztény jövőnk. Örök evangélium – „E szavak után rájuk lehelt...” Jn 20,19–23 – Belon Gellért püspök elmélkedése. A Lélek ajándékai – a Szentlélek hét ajándékáról.

A római szentmisekánon szentjei: Ifjabb Szent Jakab, Fülöp, Bertalan, Máté, Simon és Tádé apostolok. (2. rész) Dr. Jakubinyi György ny. érsek atya bemutatja a megnevezett apostolokat, működésüket és tiszteletüket. Számos kuriózum mellett exkurzusként Iskarióti Júdás apostolról is ír, hiszen apostol volt, bár hűtlen lett. Egyetlen emberről sem jelentette ki az Egyház, hogy elkárhozott, még Júdásról sem. Az ifjaknak szól Hogyan lett A Nagy Ő sztárjából keresztény influencer? – Megtudjuk, hogyan alakult az élete a 24 éves lánynak a műsor után? – Majd Madison tanuságtétele fiataloknak, pároknak szól. Derűs oldal, Keresztrejtvény. Kapható a ministránsoknál. Ára 3,50 lej.

10. Jövővasárnap, május 9-én országos és EU-s választás, érsek atyánk buzdít, hogy vegyünk részt a választásokon.




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése