2024. 06. 15.

Hirdetés: 2024. június 16.

1. Jézus Szíve ájtatosság vasárnap és hétköznap 18:45 órától.

Aki a Fekete Madonna Zarándokvonatra befizettek, szíveskedjenek  legfrissebb tájékoztatót a Szent Kereszt temploban átvenni. 

 Egy zarándok beteg lett, ha valaki szeretne jönni, benevezhet vasárnap vagy hétfőn a Szent Kereszt plébánián a  0266.311726 telefonszámon.

2. Az elsőáldozók és ministránsok közös kirándulását a Szécsenyi Deszkatemplomhoz június 22-én szombaton tartjuk 9 órától 17 óráig.

3. Keresztelői felkészítő pénteken 18 órától a plébánia hittantermében.

4. Mijo Barada lelkigyakorlat július 8. és 10. között. Online regisztráció a lelkigyakorlat.hu oldalon kötelező.

5. A Krisztus világa júniusi száma kapható. A borítón egy focipálya, a kezdőpontban Jézus Szent Szíve. Üzenet: Szeretet legyen a pályán. A tartalomból: Mindent Péterrel Jézushoz Mária által - Szent Josemaría Escrivá fohászával a Jézus Szent Szíve tiszteletről. A megszentelődés az a folyamat, amikor Jézus belső életét öltjük magunkra – ezt jelenti Jézus Szívének tisztelete. (3. oldal)

Örök evangélium – „...Egy vánkoson aludt ” Mk 4,35–41. – Belon Gellért püspök elmélkedése. Viharok támadhatnak életünkben, de ekkor sem szabad ijedezni. A félelem ne törje át a hit falát, mert Isten akkor is velünk van, ha alszik – ezt várja el – Jézus. Érdemes Jézus stílusát fölvenni.
Ferenc pápa üzenete a gyermekek 1. világnapjára – A Szentatya gyermekekhez szóló kedves levele annyira szép és jó, hogy ezt minden családban el kell olvasni és átbeszélni, sőt a nagyszülők is megtehetik. Boldog Carlo Acutis – Tizenöt évet élt, benne találják meg korunk fiataljai az életre vonatkozó válaszokat. Szentéavatásáról már a Szentszék is döntött.
Szent László király szeretete főként a gyengék és kicsinyek védelmében mutatkozott meg. Meglátjuk-e közvetlen környezetünkben a segítségre szoruló gyengéket és kicsinyeket. A szeretet meglátja a valóságot. – írja P.Barsi atya.
A római szentmisekánon szentjei (3. rész) Dr. Jakubinyi György ny. érsek atya bemutatja a római szentmisekánon vértanúit: Szent Linusz, Szent Klétusz, I. Szent Kelemen, I. Szent Sixtusz pápák és Szent Kornél püspök életét, működését, tiszteletét. 
240 éve született Kőrösi Csoma Sándor – Virt László tanulmánya az elszánt, tanulni vágyó diák, felnőtt életét állítja elénk. Akinek sírfelirata Széchenyitől van: Egy szegény árva magyar, pénz és taps nélkül, de elszánt kitartó hazafiságtól lelkesítve – Kőrösi Csoma Sándor – bölcsőjét kereste a magyarnak, és végre összeroskadt fáradalmai alatt. Távol a hazától alussza itt örök álmát, de él minden jobb magyarnak lelkében.”  Egy hely az elveszetteknek – Christiab Heidrich írása arról a 83 éves férfiről, akinek szándékában áll elköltözni Münchenből, kialakítani egy helyet az elveszetteknek, akiknek nincs otthonuk. Érzi Jézus megszólítását: “Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem hogy a bűnösöket.” Ez ad reményt…
CSIT 2024. aug. 13-17. 
Gitártábor júl. 30 – aug. 3. között. Feliratkozni a Psallite oldalán: https://www.facebook.com/psalliteband
Ég és Föld között Istennel – Kvíz Keresztelő Szent János életéről. Derűs oldalKeresztrejtvényben egyik Mária-ima szövegrésze található. A vers a ballagóknak, billegőknek szól: Ady Endre, Üzenet egykori iskolámba olvasható. A lap ára 3,50 lej. Kapható a ministránsoknál és a sekrestyében.
6. Ugyanott kapható a gyulafehérvári kispapok, MégIS lapja. Egy évi kihagyás után az új lapszám a papi hivatást járja körül. Megismerhetjük a fiatalok vízióját, mit is látnak a papságban?  A 76 színes oldal ára 15 lej.

Bonus: A májusi Krisztus világa itt olvasható: https://drive.google.com/file/d/1mWVpv2PmBFXZx9AxuGLiiRxfduml2xKv/view

krisztus-vilaga_05_2024.pdf



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése