2019. 11. 09.

Hirdetés: 2019. november 10.


1. November 10-én országunkban államelnök választásra kerül sor. Kérjük a Kedves Híveket, hogy éljenek alkotmány biztosította jogukkal.
Olyan személyre adják le szavazatukat, akiről tudják, hogy egyházunk és népünk érdekeit képviseli és védi, aki az emberi és kisebbségi jogokat tiszteletben tartja, óvja a békét, a keresztény erkölcsöt és kultúrát, valamint a teremtett világot. Bízunk az Önök felelős döntésében, hogy jövőnk, szülőföldszeretetünk és kisebbségi népünk jegyében adják le szavazatukat.
2. Imádkozzunk egyházközségünk tanácsosáért, Kedves Imréért, akit politikai alapon kedden elítéltek és bebörtönöztek. Így ítélték el Markó Attilát, majd hurcolták meg polgármestereinket és több évi tortúra után megállapították, hogy ártatlanok. Mindez nem más, mint megfélemlítés!
3. Figyelmükbe ajánljuk a Márton Áron a mi “szent” püspökünk – Napló egy csodáról” című könyvet, amely a balesetet szenvedett Zoltán tisztelendő csodás gyógyulásáról szól. A dedikált könyv megvásárolható a sekrestyében és a kegytárgyboltban.
4. Megjelent a Krisztus világa novemberi száma. A lapból ízelítő: Szent Ferenc bűvkörében - Nagy megtiszteltetés érte nemzetünket, mert 2020 szeptemberében Budapesten kerül megrendezésre az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Lehetőségünk nyílik arra, hogy az egész világ előtt megvalljuk Jézusba és az Oltáriszentségbe vetett hitünket. Hogy milyen hatásai lehetnek az Eucharisztikus Kongresszusnak, arról tanúskodik a Ghika moldvai fejedelmi család katolizálása. Így aktuális P. Benedek Fidél ferences tartományfőnök írása, amely a Katolikus Világ 1934. szeptemberi számában jelent meg. (3-4. oldal) A színes lap kapható a sekrestyében és a kegytárgyboltban.
5. A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes számos programmal várja  kedves közönségét  az Erdélyi Prímások 22. Találkozójára, november 13. és 15. között. A gálaműsorokra november 14-én csütörtökön 19:00 órától és november 15-én pénteken szintén 19:00 órától kerül sor. 
6. Előre hírdetjük, hogy a Héttoronyfesztivál-záró Gála, Makovecz Imre születése alkalmából 2019. november 20-án, szerdán tartjuk a Millenniumi templomban.
7. Jövő vasárnap, november 17-én, Árpád-házi Szent Erzsébet napi gyűjtés a Caritas gyermek-programjainak támogatására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése