2019. 11. 02.

Hirdetés: 2019. november 3.


1. Hónap elsővasárnapi szentségimádás a ¼1-es mise  utántól ¾5 óráig.

2. November 8. teljes búcsú nyerhető naponta egyszer a halottak részére, ha szentségekhez járulunk, meglátogatjuk a temetőt vagy templomot és elimádkozzuk a Hiszekegyet, Miatyánkot a Szentatya szándékára.

3. Figyelmükbe ajánljuk a Márton Áron a mi “szent” püspökünk – Napló egy csodáról” című könyvet.  

A balesetet szenvedett Zoltán tisztelendő csodás gyógyulásáról szól. A 184 oldalas kemény kötésű könyvet felterjesztettük a Főegyházmegyei Hatósághoz, az Isten Szolgája Márton Áron püspök boldoggá avatási eljárásával megbízott posztulátornak. A dedikált könyv megvásárolható a sekrestyében és a kegytárgyboltban.

4. Megjelent a Krisztus világa novemberi száma. A színes lap kapható a sekrestyében és a kegytárgyboltban.

5. A plébániai hitoktatásra várjuk a diákokat a megadott órarend alapján. Az elsőáldozásra készülőket pénteken 3-4. és 4-5 óráig. A bérmálkozókat este 7 órára.

6. A Városházán, pénteken 17 órától dr. Lezsák Sándor, a magyar Országgyűlés alelnöke tart előadást: 30 éve szabadon 1989-2019. címmel.

7. November 8-án az Erdélyi Múzeum Egyesület Csíki fiókja szervezésében, a Sapientia EMTE nagyaulájában megemlékező tudományos konferenciát tartanak 9 órától: II. Rákóczi Ferenc szabadságharca és a székelyek címmel. Várják az érdeklődőket.

Előzetes: Héttoronyfesztivál 2019. november 20-án, szerdán a csíkszeredai Millenniumi-templomban. Fesztiválzáró Gála Makovecz születése alkalmából.
18,30 Az Országépító Kós Károly Egyesület építészeti kiállítása az altemplomban.
19,00 A Szent Efrém Férfikar műsora. A belépés díjtalan.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése