2021. 09. 25.

Hirdetés: 2021. szeptember 26.

 1. Szentírás vasárnapja van. A perselyezés a Katolikus Bibliatársulat javára történik. Du. 3 órakor közös Szentírás olvasást tartunk a Millennium-templomban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

2. A gyulafehérvári főszékesegyházunk búcsúja szept. 29-én, a szentmise 11 órakor kezdődik. Csíkszentmihályon is búcsú.

3. A Krisztus Világa folyóirat szeptemberi száma még kapható. Örök evangélium – Vágd le! –  „Aki csak egyet is bűnre csábít a bennem hívő kicsinyek közül, annak jobb volna, ha malomkövet kötnének nyakára és a tengerbe dobnák. Ha kezed bűnre csábít, vágd le...” Ebbe a nehéz evangéliumi szakaszba (Mk 9,38–48.) csodálatosan bele van sűrítve Jézus embert nevelő szeretete – indítja elmélkedését Belon Gellért püspök atya. Vallásos élet a különböző életszakaszokban – Az élet mindegyik szakaszában jelentősége van a vallásnak – mutat rá Anselm Grün elmélkedésében. A vallás segít abban is, hogy megerősödjön bennünk a bizonyosság, miszerint az idő szűk keretei között zajló életünk nem ér véget örökre és végérvényesen a halállal. Ellenkezőleg, reménytől hordozott vágyaink a végtelen szeretetben teljesülnek be. Fordította Bács Béla János.  Kézből kézbe – Az előző elmélkedéshez tematikájához kötődik Sárközi Sándor atya írása. Életünk és kenyerünk a kezek sűrűjében alakul… Kezek között, tenyérből tenyérbe, egy életen át. Ez a szeretet próbája és iskolája. Üdvösségünké is. A lap a kisapostoloknál és a sekrestyében kapható. A lap ára 2 lej.
4. A Vasárnap hetilap csak a sekrestyében kapható.
5. Pénteken keresztelői felkészítő du. 6 órakor. Októberi rózsafüzér ájtatosság este fél 7 órától.
6. Pálos ’70 gyalogos zarándoklat oltóber 7-től 11-ig, Budapestről a Pilisen át Márianosztráig. Jelentkezni szept. 27-ig lehet a plébánián.
7. A plébániai hitoktatást október második hetében (5.-től) kezdjük.
 

8. A hirdetés:

Egy nagyon kedvezményes lehetőséget hirdetünk képzésre olyan fiataloknak, akik még nem töltötték be harmincadik életévüket (29 év felső korhatár)A képzés egy hathetes intenzív tanfolyam, amelynek költségeit a Gyulafehérvári Caritas Iránytű c. programja biztosítja több mint kilencven százalékban. A képzés segít a német nyelv elsajátításában, ezenkívül heti két alkalommal pályaorientációs foglalkozást és péntekenként különböző szakmákkal és szakemberekkel való ismerkedést is magában foglal. 

A tanfolyam alatt és után is lesz lehetőség a mentorok segítségét kérni munkahely választás és munkahelyre való felkészülés terén.Egy napra 6 tanóra jut, a tanfolyam akkor kezdődik, amikor elegendő számú jelentkező gyűl össze. 

Helyszín: Szent Benedek Tanulmányi Ház, Csíki Kert – Gyergyószentmiklós. 

Érdeklődni és jelentkezni Garai-Balázs Leventénél 0728524611 telefonszámon lehet. A helyek száma korlátozott. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése