2021. 09. 18.

Halál, hol a te fullánkod?

Nagy tömeg gyűlt össze a téren.
Mindenkit a kiváncsiság és a rettegés tartott fogva. Az újabb érkezők is ágaskodtak, hogy a fejek fölött beláthassanak az embergyűrű közepébe. Akik beláttak, feszülten meredtek a veszedelmes kígyóra, amelyet egy mutatványos tekert a karja és a nyaka köré. Miközben ezt tette mindegyre sziszegett és fütyült az állattnak, amelynek marása halálos lehetett. A gazdája nyilván megbabonázta, vagyis megbűvölte, mert noha a kobra meg-megérintette gyors és hegyes nyelvével őt és semmi kárt nem okozott neki, és azon rettenetes hatások egyike sem következett be, amelyeket a könyvekből ismertünk. 
A nézők közül sokan negzavarodva nézték, mások megrettentek és a legkülönbözőbb hangos megjegyzést tették. Végül egy ügyes ember felfedezte, hogy miért nem volt veszedelmes  a kigyó: Nincs méreg foga! – kiáltott fel. Ez volt a rejtély megfejtése. Kiszedték a méregfogát, és így ártalmatlanná tették az állatot. 
– Miért félünk a haláltól? Nemde a bűneink miatt? Tudjuk, hogy borzalmas dolog a halál, de miért? Mert fullánkja van. Isten ezt mondta: „A halál fullánkja a bűn” (1Kor 15,56). Ha ezt a fullánkot kihúzhatnók, akkor nem rettentene többé minket a halál. Ezt a halálos fullánkot Jézus Krisztus eltávolította kereszthalála árán a bűnök bocsánatára (Kol 1,14). Jézus győzelme elnyelte a halált és ő győzelemre segít minket, ha megbánjuk bűneinket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése