2021. 09. 21.

Értékes vagy!

Egy professzor felmutatott osztályának egy 100 eurós bankjegyet, majd megkérdezte az ifjakat: - Ki szeretné ezt a bankjegyet? – mindannyian felemelték a kezüket. 
Ekkor összegyűrte kezében a pénzt, majd újból feltette a kérdést osztálynak: - Továbbra is szeretnétek ezt a bankjegyet? – a kezek ismét felemelkednek. 
Majd ledobta a gyűrött bankjegyet és rálépett. Ezután megismételte a kérdést: - Még mindig akarjátok a pénzt? – a diákok újból jelentkeznek egytől egyig. 
A professzor ekkor így szólt: Kedves ifjú barátaim, ma tanultatok egy nagyon fontos leckét az életről. Habár ezt a 100 euróst összegyűrtem, ledobtam és ráléptem, ti továbbra is szeretnétek ha a tiétek lenne, mert a bankjegy értéke nem változott, még most is 100 eurót ér!

Sokszor az életben ellenkeznek veletek, emberek lenéznek és elutasítanak titeket. Azt érzitek, hogy már nem ér semmit az életetek, de a ti értéketek nem változik soha azoknál az embereknél, akik valóban szeretnek titeket. Még akkor sem, amikor a legrosszabb passzban vagytok, az emberi értékeitek, továbbra is ugyanannyit érnek. 
Soha se kételkedjetek magatokban, ti mindig a legtöbbet értek főleg annak, aki értünk meghalt és feltámadt.
 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése