2021. 09. 19.

Hirdetés: 2021. szeptember 19.

1. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra elzarándokoltak, azoknak akik a készületet komolyan vették és áldozatot hoztak, hogy Csíkszeredát méltóan képviselhessük. Erről az Egyházközségi Apostolban is olvashatnak.

2. Figyelmükbe ajánljuk a Krisztus Világa folyóirat szeptemberi számát. Az Eucharisztia és a Kongresszus az egyik főtéma. Ehhez csatlakozik az Eucharisztia a Kármel életében
A másik fő téma a
Tarisznyábavaló – Egy gyerek emberré-válásának segítéséről, kíséréséről szól. A gyermekek nem használati utasítással születnek a világra. A nevelésükhöz nem léteznek biztos receptek, amelyek garantálják a sikert. És mint ahogyan a vándor is a nagy út előtt a batyu összekészítésénél az előtte álló célra, a várható körülményekre kíván gondosan felkészülni, a gyermekeink feltarisznyálásában is nagyon fontos megtalálni a célt, hogy valójában mire is szeretnénk őket felkészíteni? … Vallásos élet a különböző életszakaszokban – Az élet mindegyik szakaszában jelentősége van a vallásnak – mutat rá Anselm Grün elmélkedésében. A vallás segít abban is, hogy megerősödjön bennünk a bizonyosság, miszerint az idő szűk keretei között zajló életünk nem ér véget örökre és végérvényesen a halállal. A lap a sekrestyében és a kisapostoloknál kapható. Ára 2 lej.

3. A Vasárnap hetilap csak a sekrestyében kapható.

4. Pénteken keresztelői felkészítő du. 6 órakor.

5. A Városházán pénteken du. 6 órakor Csomortáni Magdolna: A magyar  családneveink  eredete, szerepe és sokfélesége címmel tart előadást.

6. Jövő vasárnap Szentírás vasárnapja. A perselyezés a Katolikus Bibliatársulat javára történik. Délután közös biblia olvasás.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése