2021. 09. 04.

Hirdetés: 2021. szeptember 5.

1. Elsővasárnapi szentségimádás ¼ 2-től ¾ 5 óráig.

 

2. Az Eucharisztikus Kongresszusra induló zarándokok a vonatjegyet és a fontos tudnivalókat átvehetik kedden délelőtt 10 órától du. 6 óráig a plébánia irodájában. A kedd esti mise után zarándok-felkészítőt tartunk.

 

3. Szerdán, szeptember 8-án örökös szentségimádás a Millenniumi templomban. A reggeli mise utántól az esti mise kezdetéig.

4. Pénteken, szeptember 10-én 20:56 órakor a Corona vonat 3+11 vagonban indulunk Budapestre hátizsákkal, bicska nélkül.

5. Jövő vasárnap a NEK zárónapja van Budapesten, ezért szentmisét végzünk reggel 7., 8. és fél 10 és este 7 órakor. A Szent József kápolnában reggel fél 9 órakor.

A  szokásos 11. és 12:15 órás mise kimarad, hogy híveink a vissza nem térő eseménybe, a pápai misébe a tv-én keresztül tudjanak bekapcsolódni. 
6. Előre hirdetjük, hogy szeptember 14-én, keddhez egy hét, a Szent Kereszt templomban örökös szentségimádás és templom búcsú. A búcsús szentmisét délelőtt 11 órakor és este 7 órakor tartjuk. 
7. Figyelmükbe ajánljuk a katolikus sajtót. A Vasárnap a sekrestyében kapható.
 
 

NEK 2021. szeptember 12 - BUDAPEST

 

Az Eucharisztikus Kongresszusra induló zarándokok a vonatjegyet és a fontos tudnivalókat átvehetik kedden délelőtt 10 órától du. 6 óráig a plébánia irodájában. A kedd esti mise után zarándok felkészítőt tartunk.

Szeptember 12-én, jövő vasárnap szentmisét végzünk reggel 7., 8. és fél 10 és este 7 órakor. A Szent József kápolnában reggel fél 9 órakor.

A  szokásos 11. és 12:15 órás mise kimarad, hogy híveink a vissza nem térő eseménybe, a pápai szentmisébe a tv-én keresztül tudjanak bekapcsolódni.

 

 

Zarándokok fontos tudnivalója:

- Érvényes úti okmánya legyen: személyi igazolvány vagy útlevél.

- Egyéni utasbiztosítása legyen. (Baleset esetén saját maga kell intézze.)

- A rendszeresen szedett gyógyszereit ne felejtse itthon.

- Réteges ruházat, váltóruha, váltócipő, esőkabát.

- A programra csak rúd nélküli zászlót lehet vinni. Bicska, vagy hegyes dolog nem lehet.

- A szálláson ágynemű van, dohányozni tilos.

- A vonaton, szálláson hagyott dolgokért felelősséget nem vállalunk.

- A vonat menetrendszerint közlekedik. Idejében legyünk ott. A vagonok sorrendjét ismertetjük. A későkre várni nem tudunk.

- Az útra megfelelő élelem és ital legyen. A vonaton gyors büfé van.

- Kisméretű csomagot kell hozni (hátizsákot), amit a misére is viszünk.

Szeretettel várjuk Önöket szeptember 10-én!

 

A programról:

Pénteken, szeptember 10-én 20:56 órakor Csíkszeredából a Corona vonattal (3+11 vagon) indulunk Budapestre hátizsákkal, bicska nélkül. Akik más állomáson ülnek fel, akkor legyenk ott kellő időben.

Jó ha egy órával előbb már megérkezik, hogy a vagonok száma szerint a peronon tudjunk elhelyezkedni és felszállni. Mindenki a megadott számú vagonba és helyére üljön, majd átcserélhetik.

Érkezés Budapestre szombaton 11:05 órakor. Onnan autóbuszok szállítanak a Márton Áron Kollégiumba, ahol megétkeztetnek. Elfoglaljuk a füstérzékelős szállást. Délután autóbuszok visznek a Bíborosok miséjére, ott mécsest adnak a körmenetre. A körmenet végén, 21 órakor a szállásunkra vissza is visznek.

Vasárnap reggel fél 7 órakor hátizsákkal indulás a Kossuth térre: a Rákóczi Szövetség ott kalapot, sálat ad és szendvicset is oszt. Ezután megyünk a pápai misére, elfoglaljuk a kijelölt szakaszban a helyünket.

A belépésnél legyen kéznél az úti okmány. A szentmise kb. 13:15 órakor véget ér. Onnan gyalog kb. 2 km a Keleti pályaudvarra megyünk. Ugyanazon vagon és helyszám elfoglalása után indulás 17:40-kor haza.

Érkezés Csíkszeredába, hétfőn 9:28 órakor.

 

„Minden forrásom belőled fakad.” Zsolt 87,7.

 

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése