2021. 09. 10.

Hirdetés: 2021. szeptember 12.

1.  Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra záróvasárnapja van Budapesten, ezért szentmisét végzünk reggel 7., 8. és fél 10 és este 7 órakor. A Szent József kápolnában reggel fél 9 órakor.

A  szokásos 11. és 12:15 órás mise kimarad, hogy híveink a vissza nem térő eseménybe, a pápai szentmisébe a Duna tv-én keresztül tudjanak bekapcsolódni.

2. Hétfőn új tanévkezdés imádkozzunk a diákokért és a pedagógusokért.

3. Kedden, szeptember 14-én a Szent Kereszt templomban örökös szentségimádás és templom búcsú. A búcsús szentmisét délelőtt 11 órakor és este 7 órakor tartjuk. A 11 órakor kezdődő szentmise szónoka, Msgr. Ft. Potyó Ferenc. Az esti szentmisét Ft. Gábor Zoltán szentszéki tanácsos, aranymisés plébános végzi.
4. Az örökös szentségimádást reggel fél 8-tól fél 11-ig, a búcsús mise utántól este fél 7-ig tartjuk a Szent Kereszt templomban.
5. Figyelmükbe ajánljuk a Krisztus Világa folyóirat szeptemberi számát.
Az Eucharisztia z egyik főtéma, a másik a
Tarisznyábavaló – Egy gyerek emberré-válásának segítéséről, kíséréséről szól. A gyermekek nem használati utasítással születnek a világra. A nevelésükhöz nem léteznek biztos receptek, amelyek garantálják a sikert. És mint ahogyan a vándor is a nagy út előtt a batyu összekészítésénél az előtte álló célra, a várható körülményekre kíván gondosan felkészülni, a gyermekeink feltarisznyálásában is nagyon fontos megtalálni a célt, hogy valójában mire is szeretnénk őket felkészíteni? … Kívánom, hogy tudjunk kellőképpen tudatosan válogatni, hogy csakis a finom, ízletes falatok kerüljenek gyermekeink tarisznyájába... írja a kedves pedagógus.

A Vasárnap csak a sekrestyében kapható.

6. A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes szeptember 15.-i előadása elmarad, de 16.-i előadást megtartják. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése