2021. 11. 13.

Hirdetés: 2021. november 14.

1. Ma Árpád-házi Szent Erzsébet-gyűjtés templomainkban. Az adományokkal a Főegyházmegyei Karitasz a rászoruló gyermekeket és fiatalokat igyekszik megsegíteni. Adományaikat köszönjük.

2. A Krisztus világa  folyóirat novemberi száma kapható a kegytárgyasnál és a ministránsoknál. A tartalomból: Hiszem a szentek közösségét. A világ alaptörvénye, Európa tragédiája – Népszövetség-Alapító atyák – Nem ez volt a cél – Hogyan gyógyulhat ki Európa? Az ember életkoráról a Bibliában – Jakubinyi érsek úr írása. A boldogság titka – Csíkszentmihályi Mihály halála kapcsán Len Rita írása. A teremtett világot egységként szemlélő spiritualitásról. Ft. Csiszér Imre Eleksomlyói ferences élete. Pálos 70 – Csíkiak 77 km zarándokútja a Sziklatemplomtól Márianosztráig. A két kis apostol 3. rész gyerekeknek. Keresztrejtvény. PilinszkyJános - Sírverse.

3. A plébániai hitoktatásra és a bérmálási felkészítőre várjuk a diákokat.

Kedden 3-4 óráig a 0, az I. és a II. osztályba járókat.

4-5 óráig IV-V. osztályosokat.

Csütörtökön VI-VII-VIII. osztályosok részére 4-5 óráig.

Pénteken 3-4. óráig az elsőáldozásra készülők I. csoportját,

Pénteken 4-5 óráig az elsőáldozásra készülők I. csoportját várjuk.

4A bérmálkozók felkészítője pénteken 19-20 óráig.

5. Ministránsképző szombaton 10-11 óráig.

6. A kedves hívek támogatását kérjük a templomtorony újraépítéséhez. Valamint az egyházi hozzájárulásukat is igyekezzenek befizetni. Az adományokat Isten fizessével köszönjük.

7. Jövő vasárnap Krisztus király vasárnapja, az egyházi év záró vasárnapja. Jézus Szíve Családok szentségimádása a ¼ 1-es mise után.

8. Katolikus sajtó a kegytárgyasnál és a sekrestyében kapható. Bérmálkozók katekizmusa: A Szentlélek szentsége 300 oldalas könyv megvásárolható, ára 14 lej.

9. Magyar és román nyelvű falinaptár kapható a kegytárgyboltban, ára 4 lej.

10. November 22-én, Krisztus király hétfőjén kezdjük előjegyezni 2022-re a szentmiséket.

11. November 28-án, advent I. vasárnapján tartjuk a csíkszeredai XX. Csángó Napot a Millenniumi templomban.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése