2021. 11. 20.

Hirdetés: 2021. november 21.

1. Krisztus Király ünnepe, az egyházi év utolsó vasárnapja. A ¼ 1-es szentmise után egy órás szentségimádást végzünk.

2. A plébániai hittanórákra várjuk a diákokat. Az órabeosztás az Apostolban megtalálható.Kedden este csendes szentségimádás.

3. Figyelmükbe ajánljuk A Szentlélek szentsége katekizmust, a Krisztus világa folyóirat novemberi számát. A lap tartalmából: Hiszem a szentek közösségét. A világ alaptörvénye, Európa tragédiája – Népszövetség –Alapító atyák – Nem ez volt a cél – Hogyan gyógyulhat ki Európa? Az ember életkoráról a Bibliában – Jakubinyi érsek úr írása. A boldogság titka – Csíkszentmihályi Mihály halála kapcsán Len Rita ismertetője. 

A teremtett világot egységként szemlélő spiritualitásról. Ft. Csiszér Elek somlyói ferences életéről. Pálos 70 – Csíkiak 77 km zarándokútja a Sziklatemplomtól Márianosztráig. A két kis apostol – 3. rész a gyerekeknek. Keresztrejtvény. PilinszkyJános - Sírverse. 

A lap megvásárolható, a Vasárnap is a kegytárgyboltban és a sekrestyében.

4. A hónap utolsó szombatján, November 27-én 10,30 és 21,00 óra között szentségimádást tartunk családi, papi és szerzetesi hívatásokért

5. Magyar és román nyelvű katolikus falinaptár kapható a kegytárgyasnál, ára 4 lej.

6. Adventi gondolatok kispapoktól színes kiadvány kapható, ára 5 lej.

7. Jövő vasárnap Advent 1. vasárnapján tartjuk a csíkszeredai XX. Csángó Napot. A moldvai magyarokért szól a harang címmel a összetartozásunkat ünnepeljük meg a 11 órakor kezdődő szentmisén.

7. A legfontosabb közlést utoljára hagytuk, hogy holnap, hétfőn reggel 8,30 órától kezdjük előjegyezni a 2022-re a szentmise szándékokat a plébánia irodájában.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése