2021. 11. 12.

A III. rész: A sátán füstje 22.

A jó és a rossz közötti harc behatol közvetlenül az Egyházba is? A sátánnak az Egyházon belül is lehet befolyása? 
– Tapasztalataink alapján igennel kell válaszolni. Ismerjük a sátán behatolása mögötti elméleti alapelveket. A sátán szabadon hatol be bárhova, ahol az emberi lények szabad akaratukat gyakorolják. Jób könyve klasszikus példája ennek az elvnek. Jób könyvének elején a sátán Istennel találja szembe magát, aki azt mondja neki: „Felfigyeltél-e szolgámra, Jóbra? Mert nincs hozzá fogható a földön” (Jób 1,8). Akkor a sátán azt mondta Istennek: Adj nekem egy lehetőséget, és el fogom veszejteni. Akkor Isten válaszolt neki, valami ilyesmit mondván: Ez egy szabad ország. Ha te el tudod veszejteni, tedd. A te zsákmányod. Az az alapelv, hogy bárki, aki ember, és szabad akarata van, elbukhat. Minden püspöknek és minden papnak szabad akarata van, ezért megkísérthetők. Még a pápa is elbukhat.
Van egy másik tényező is? 
– Igen, Krisztus mondta az apostoloknak, hogy kísértésben lesz részük. Az Egyház történetéből tudjuk, hogy a megkísértés és a kísértésnek engedés már a kezdetektől hozzátartozott az egyházi emberek életéhez. Emlékezzünk arra, hogy Krisztus ezt mondta Szent Péternek: „Simon, Simon, a sátán hatalmat kért magának fölöttetek, hogy megrostáljon benneteket, mint a búzát” (Lk 22,31). Még Péter is engedett a félelemnek, ami kísértés volt. Háromszor tagadta meg Urát. Semmi kétség ezzel kapcsolatban. A sátán be tud hatolni az Egyházba. Ez volt a helyzet, mióta az Egyház létrejött Urunk mennybemenetele és pünkösd idején. A sátánt az Egyházban néhány szánalmas áruló pap a sátánt beemelte! Mert az Egyház emberei állandóan ki vannak téve a kísértéseknek. Az arany, az érzékiség, a kevélység és a becsvágy kísértéseinek.
Igaz, hogy egy új támadás indult az Egyház ellen? 
– A támadás rendkívül egyszerű. A kísértés ez: „Csak légy olyan, mint a többi ember. Imádj egy általános istent. Légy jó. Légy könyörületes. Légy emberbarát. Csatlakozz az emberiség többi részéhez az ember földi világának az építésében.” A hangsúly most az ember földi élőhelyének jobbá tételére esik. Ez az első eset, hogy ez az eszme a klérust a hatalmába kerítette. A püspökök által kiadott dokumentumokat nyájasság jellemzi. A Róma által kiadottakban egy bizonyos lovagiasság és romanticizmus van, aminek semmi köze a megváltáshoz. Az alapeszme az, hogy munkájával mindenki csatlakozzon az emberiséghez. „Egyesüljünk a többi emberrel, hogy segítsük megoldani az emberiség feladatait.” Ezzel a gondolkodásmóddal az a probléma, hogy az Egyház célja nem az emberiség gazdasági vagy politikai problémáinak a megoldása. Az Egyház egyetlen reális diadala és Krisztus által ígért egyetlen győzelme az, hogy amikor az ember meghal, nem a pokolba kerül, hanem vagy a tisztító tűzbe, vagy a mennybe, mert az Egyház közvetítette neki Krisztus kegyelmét.
Rómán belül létezik egy szupererő, amely megbénítja az Egyház kormányzó gépezetét? 
Igen, melyet közönséges emberi eszközökkel nem lehet eltávolítani. Ez az a pont, ahol a Fatimai Szent Szűzbe vetett hit ismét közbelép, mivel Ő ezt így mondta meg. Azt mondta, hogy az Egyházat csak ő tudja megmenteni, mert ez az, amit az Ő Fia akart, hogy az Ő Anyja legyen, aki jön, és véglegesen megmenti az Egyházat. A Szent Szűz megmondta Luciának, hogy sok kiválasztott el fogja veszíteni a hitét. Sok lelket zsákmányként fog elvinni a sátán. A dolgok úgy elfajulnak, hogy ha Miasszonyunk nem lép közbe, senki nem menekül. Ez emlékeztet, amiket Jézus mondott apostolainak: „Csak az a kérdés, hogy amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a földön?” (Lk 18,8). Én magamat erősnek tartom a hitben. De azok a szavak azzal rémítenek, hogy elveszíthetem. Nem akarok az ördög zsákmánya lenni. A lelkekre leselkedő veszély ma nagyobb, ha a magisztérium nem beszél tisztán. Az egyházi embereknek, bizonytalan a hangjuk. Ez a hitüket is érinti. Kihat a jövőjükre, a félelem miatt. A Szent Szűz azt mondta Luciának, hogy nagy hitbeli válság van az Egyházban. Ma nincs rendreutasítás, nincs tiszta hang, amely inspirál és vezet mindnyájunkat. Ez hiányzik belőle.

       - folytatjuk –

ÖÖrdögűzés: https://m.youtube.com/watch?v=ON3fMLk6ZaU&feature=youtu.be

 

A II. rész:  Az ördög és az új világrend:

A sötétség birodalma II. 15.

A sötétség birodalma II. 16

Az ördög és az új világrend 17.

Az ördög és az új világrend 18.

Az ördög és az új világrend 19.

Az ördög és az új világrend 20.

Az ördög és az új világrend 21.

**

A sötétség birodalma I. rész: 

Malachi Martin - A sötétség birodalma 1-2.

A sötétség birodalma 3-4. rész

A sötétség birodalma 5. rész

A sötétség birodalma 6. rész

A sötétség birodalma 7.

A sötétség birodalma 8. rész

A sötétség birodalma 9.

A sötétség birodalma 10.

A sötétség birodalma 11.

A sötétség birodalma 12.

A sötétség birodalma 13.

A sötétség birodalma 14.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése