2021. 10. 26.

Szentségimádás hivatásokért okt. 30-án

Szentségimádást végzünk minden hónap utolsó szombatján 10,30 órától este 21,00 óráig családi hivatásokért, hogy szülessenek gyermekek, akkor lesznek erős családok és lesznek olyanok, akiknek Isten papi és szerzetesi hivatást ad.
A szentségimádásba a gyermekektől a férfiakig mindenkit szeretettel meghívunk.
Az Úr Jézus mondta: „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás urát, küldjön munkásokat aratásába." (Lk 10,2)
Íme egy történet:
Észak-Olaszország, Piemont tartomány Casale Monferrato városkában a 19. század végén tizenegy éven át nem volt lelkipásztor. Mégis itt és a környékén virágzott ki legjobban a papi hivatás.  
- Kik ápolták?
- Az édesanyák.
Kezdetben nyolcan-tizen összebeszéltek, hogy minden hónap egyik vasárnapján összejönnek közös imádságra, hogy Istentől minél több papi és szerzetesi hivatást kérjenek az egyház számára. A bátor kezdeményezést nemcsak a városka lakó vették át, hanem a környékbeli falvak hívei is. Minden hónap első vasárnapján szentáldozáshoz járultak, hogy Jézushoz fűzzék életüket. Utána egy vasárnap imádságra gyűltek össze. Így megerősödött bennük a vágy, hogy válasszon az Úr az ő gyermekeik közül is szolgákat az oltár számára.
Az imádság hatása nem maradt el, mert a városkából és környékéről 500 pap és szerzetes származott.
A városka püspöki székhely lett és nevét viseli az egyházmegye is, melynek 115 plébániája van.
2010-ben a 36.000 lakosú városban 4000 bevándorló, köztük 534 román él. 
Bár nálunk is így lenne. 
Megismétlem, szentségimádást végzünk minden hónap utolsó szombatján 10,30 órától este 21,00 óráig családi hivatásokért, hogy szülessenek gyermekek, akkor lesznek erős családok és lesznek olyanok, akiknek Isten hivatást ad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése