2021. 10. 16.

Hirdetés: 2021. október 17.

1. Ma október 17-én a Millenniumi templom búcsúját fél 1 órakor tartjuk, ezért a 11 órás mise kimarad.

2. Októberi rózsafüzér ájtatosságot hétköznap este fél 7 órakor kezdjük.

Kedden az esti szentmise után elmélkedő rózsafűzért végzünk.

2. A plébániai hitoktatásra és a bérmálási felkészítőre várjuk a diákokat.

Kedden 3-4 óráig a 0, az I. és a II. osztályba járókat.

Kedden 4-5 óráig a IV-V. osztályosokat.

Csütörtökön VI-VII-VIII. osztályosok részére 4-5 óráig.

Pénteken 3-4. óráig az elsőáldozásra készülők I. csoportját,

Pénteken 4-5 óráig az elsőáldozásra készülők I. csoportját várjuk.

3. A bérmálkozók felkészítője pénteken 19-20 óráig.

4. Ministránsképző szombaton 10-11 óráig.

5. Figyelmükbe ajánljuk a Krisztus Világa folyóirat októberi számát. A tartalomból: Vándorlásunk társa lett… - Az Eucharisztikus Kongresszus két csúcseseményén nyolcszázan vettünk részt a Székelyföldről. Sok jószándékú ember segített az elszállásolásban, étkeztetésben, a Kossuth-téri szentmise és az eucharisztikus körmeneten. Háromszázezer hívő zengte a NEK himnuszát. Megtapasztaltuk, hogy a nemzetnek „lelke” van, és ez Krisztus! Az Eucharisztikus kongresszus egy különös hatásával zárul a vezércikk.

Örök evangélium – Amikor meghallotta –  A jerikói vak csak azt a zajt Tömegjelenség volt, de éppen a zaj hívta fel figyelmét Jézusra. A vak a zajban is tudta, kicsoda Jézus. És látóvá is lett – zárja elmélkedését Belon Gellért püspök atya.

Európa tragédiája, hogy kórosan fáradt 1. rész – A kereszténység mint történelmi formaló erő missziós tevékenysége révén a római birodalom határain belül és határai mentén a megteremtette egy új kultúra alapját, és az újonnan megtért népek szellemét kiművelve, azt fogékonyabbá tette a magasabb tudományok művelésére. Értékeiket ötvözte, majd ebbe beleolvasztotta a megtért népek szellemi kincseit is. Az Egyház latin nyelven a hitélet szolgálata, az oktatás és nevelés által Európa szellemi egységét hozta létre. A tanulmány első része az európai egyensúly megbomlásától a 20. század vérzivataros évei utáni törekvésig, az EU kialakításáig vezetett.


A Bibliai nyelvek – dr. Jakubinyi György Miklós ny. érsek atya csodálatos történelmi és nyelvi utazáson vezet. Bemutatja a Szentírásnak három nyelvét, a „szent nyelveket”: a bibliai hébert, a bibliai arámot és az újszövetségi koiné görögöt. A nyelvek mellett még sok derűs csemege található a 8. és 9. oldalon.

6. Ajánljuk az Egyházközségi Apostolt, valamint a Vasárnapo hetilapot, amely a sekrestyében kapható.

7. A Szent Kereszt templom tornyát sűrgősen újra kell építeni, mivel a császárfa és a császárfát megtámasztó meredek dúcok is elkorhadtak. Hétfőn kezdődnek a munkálatok. Kérjük a kedves híveket, hogy napközben az oldalbejárót használják, a toronynál a korláton belül ne menjenek. A vasárnapi szentmiséken a torony alatti bejárat is használható lesz. A munkálatok végzéséhez a kedves hívek támogatását is kérjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése