2021. 10. 30.

Hirdetés: 2021. október 31.

1. Téli időszámítás  kezdődik vasárnap, azaz hajnal 3 órakor az órát visszaállítjuk 2 órára. Mától kezdve a vasárnapi és hétköznapi esti szentmisék 18 órakor kezdődnek.

2. November 1-jén,  holnap Mindenszentek napja, kötelező ünnep. Szentmisét végzünk: reggel fél 7-kor, 7 órakor, 11 és este 6 órakor. A temetőben du. 3 órakor tartjuk halottainkért a Liberát, utána a síremlékek megáldását. Minden szentmisén gyónási lehetőséget kínálunk.

3. November 2-án Halottak napja. Az egyházközség halottaiért végezzük a szentmisékek reggel fél 7-kor, 7 órakor, 11 és este 6 órakor. Az esti misét felajánljuk azokért, akik egykor városunk lakóit, híveinket  szolgálták, után félórás csendes szentségimádást tartunk.

4. Az Apostoli Penitenciária okt. 22-én közölte, hogy teljes búcsú nyerhető egész novemberben a halottak részére, a testi épséget biztosító járványügyi normák figyelembe vételével, ha szentségekhez járulunk, meglátogatjuk a temetőt vagy templomot és imádkozunk a halottakért. 
5. Elsőpénteken meglátogatjuk betegeinket.
6. A bérmálkozók felkészítőjét péntek este 7 órától tartjuk.
7. Szombaton 10 órától ministráns képző. Várjuk a gyerekeket.
8. Figyelmükbe ajánljuk a Krisztus világát. A tartalomból:
Az Eucharisztikus Kongresszus élményéről. Európa tragédiája, hogy kórosan fáradt 1. rész – Európa története az EU létrejöttéig. A Bibliai nyelvek – dr. Jakubinyi György Miklós ny. érsek atya csodálatos történelmi és nyelvi utazáson vezet. A nyelvek mellett még sok derűs csemege található írásában. Az elveszett bárány – egy gyermektörténet és feladat. Derűs oldalon kép és szöveg. – Keresztrejtvény - Reményik Sándor – Károli Gáspár emlékezetének című versét találjuk.
9. Újságok, naptárak, világításra mécsesek kaphatók a kegytárgyboltban.
10. Köszönetet mondunk azoknak, akik résztvettek a hívatásokért végzett szentségimádáson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése