2021. 12. 24.

Hidetés: 2021.12.24.

 1. Szenteste. Betlehemes műsor és szentmise 3 alkalommal: 18 órakor, 20 órakor a Millenniumi templomban. 

23 órakor a templomtéren betlehemes és utána Exc. és Ft. Tamás József püspök celebrálja a szentmisét. A szentmisébe a templom hajójában, a Galérián, az altemplomban lehet bekapcsolódni. A kisgyerekekkel érdemes a Galériára felmenni. 

2. Karácsony Jézus Krisztus születése. A főünnepen vasárnapi miserend van: 7, 8, ½10, 11, ¼1 és 18 órakor.

3. Vasárnap, Szent Család-vasárnapja. Templomi gyűjtés a Családpasztorációs Központ javára. Köszöntjük és megáldjuk a jubiláns házasokat a ¼ 1-es szentmisén.

5. Hétfőn, 27-én este a Psallite ifi együttes karácsonyi koncertet tart a Szent Kereszt templomban.

6. A házszentelést január 2. és 6. között a hagyományos beosztás szerint végezzük. A beosztást megtalálják az Egyházközségi Apostolban. Betartjuk a szükséges előírásokat. Ezért a családokat arra kérjük, hogy a feszületet tegyék az asztalra, és az imádság végén fejezzék ki tiszteletüket az Úr Jézus iránt.

7. Megünnepeltük Urunk Jézus Krisztus születését. A egybegyűlt hívek testvéri közösségében felidéztük megváltó Istenünk szent titkát és meghallgattuk üzenetét. Hívő lélekkel, buzgó és zengő énekléssel hódoltunk előtte. 

Szentmisénk rövidesen véget ér. Mielőtt elbúcsúznánk megköszönjük püspök úr szolgálatát, ministránsok, sekrestyések, karbantartó és irodai munkatársak fáradozását. Híveink sokrétű áldozatát, akik komolyan készültek az advent folyamán a Karácsonyra.

Köszönjük a karácsonyi misztériumjátékot előadó hittanos-ministráns gyerekek buzgóságát, lelkes hozzáállását. A felnőttek betlehemes előadását. Továbbá tisztelendő munkatársak, a kántor urak, az énekkar  szolgálatát, a Nőszövetség és Oltáregylet, valamint a kedves hívek segítségét.

Végezetül mindnyájuknak és szeretteiknek is kegyelemteljes szent Karácsonyt kívánunk!

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése