2021. 12. 18.

Malachi, A sátán füstje 27.

 A pápaságnál a személy vagy az intézmény számít? – Az Egyház történetében voltak olyan időszakok, amikor több mint egy évig nem volt pápa. Több ízben nem tudtak pápát választani, mert a választók között túl sok volt a széthúzás. Néha a háború miatt a pápaválasztók nem tudtak egy helyen összegyűlni. Tehát a pápa hiánya nem semmisíti meg a pápaságot. Az intézmény az, ami számít! Egyszer Sztálin gúnyosan megkérdezte: „Hány hadosztálya van a pápának?” XII. Pius pápa megadta erre a választ: „Mondd meg Joszif fiamnak, hogy a hadosztályaimmal majd a mennyben fog találkozni.” Az egyház ellenségei tudják, hogyha nincs is jelenleg Péterünk, de a pápaság megvan.

– Beszéljen egy keveset az Egyház ellenségeinek a szándékairól? – Amikor XXIII. János volt a pápa, egy Sedia Gestatoria nevű székben hordozták körbe, amely egy ezüstből készült szép tárgy volt, legyezőkkel. Ma a Vatikáni Múzeumban relikviákká váltak, mint egy nagyon ősi és szép szokásnak releikviái. Ez az a státusz, amelyre a pápaságot redukálni akarják a modernista teológusok, a hitehagyott püspökök és az Egyház világi ellenségei. Azt kívánják, hogy a pápaság egy szép, tiszteletreméltó, értékes ereklyévé váljon. Azt akarják, hogy a pápaság egész eszméje és krisztusi hatásköre elhalványuljon. Azt akarják, hogy eltűnjön. Ez a mostani céljuk. Krisztus megmondta: „Az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt.” (Mt 16,18) Ha megtörténne, az lenne a vég.

– Kerülhetünk-e ilyen helyzetbe? – Ha ez megtörténne, megfizetnénk az árát és a föld alá kényszerülnénk. Valóban azon az úton haladunk, amit VI. Pál nyomorúságában leírt: "az emberiség jelentéktelen részévé válunk". Kiközösítenek, félreállítanak és elfelednek bennünket.

– Azt hiszem, hogy hogy léteznek földalatti egyházak, mert olyan a helyzet? – Valóban,  nem kell ezt a fogalmat keresnünk, létezik. Bárki, aki az Egyházat figyeli, ma is ugyanazokat az elemeket láthatja, mint a zsinat előtt. Az intézményi szervezetben, akkor működött, a pápa egységben volt a püspökökkel, a püspökök a papokkal, a papok pedig a szerzetesekkel és a néppel. Megvoltak a rendelkezések és az engedelmesség szabályai felfelé is, lefelé is. Ezt a szervezetet hitigazságok és fegyelem táplálta. Szabályok és a megsértésükért kirótt büntetések erősítették a kohéziót. Mindez fellazult Amerikában és Nyugat-Európában! Nincs egyetértés az Oltáriszentség valóságos jelenlétét, a Szűz Mária tiszteletét, a cölibátus értékét, a tisztaság értékét, a házasság értékét, vagy az emberi élet értékét illetően. Széthúzás hasogat bennünket. A legtöbb amerikai katolikus elfogadja a fogamzásgátlást, az abortuszt. Egy jelentős százalék elfogadja a homoszexualitást. Az amerikai katolikusoknak alig fele jár misére és áldozik. Ez az arány nagyobb, mint Európában, de így is kevés. A szemináriumokban, amelyek liberális püspökök fennhatósága alá tartoznak, sok mindent eltűrnek.

 És Róma képtelen eljárni ezekkel szemben? Az Egyház Krisztus Misztikus Teste. Ez a test valóságos, de a természete szellemi. Ez azt jelenti, hogy ha egyszer a kegyelem állapotában van, akár itt a földön, akár a tisztító tűzben vagy a mennyben, egy olyan testülethez tartozik, amelyet a Krisztus által közvetített természetfölötti élet tart össze. Mi ehhez a testülethez tartozunk. A látható szervezet Péterrel, Jakabbal, Jánossal kezdődött és a többi apostollal, akik összevissza menekültek, hogy elkerüljék az üldöztetést. Városfalakról hajították le, vízbe fojtották, vadállatok elé vetették őket, lándzsákkal szúrták át a testüket, vagy fejjel lefelé keresztre feszítették őket. Ez volt akkor a látható Egyház.

Ma csak egy látszat Egyházunk van, és van egy földalatti Egyházunk is. Ez utóbbit a katolikusok kisebb része alkotja az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandban és Európában. A katolikusok kisebbséget képeznek Afrikában és Ázsiában is. Kisebbség ez mindenütt. Üldözik a földalatti Egyház katolikusait, és igyekeznek kiszorítani őket. A földalatti Egyház papjait igyekeznek kiszorítani a papi rendből vagy megpróbálják engedékeny katolikusokká tenni.

 

– folytatjuk – 

A sötétség birodalma III. rész: 

A III. rész: A sátán füstje 22.

Malachi: A sátán füstje 23.

Mi a New Age? 24.

A New Age filozófiájáról - A sátán füstje 25.

Malachi, A sátán füstje 26.

 

 

Ördögűzés: https://m.youtube.com/watch?v=ON3fMLk6ZaU&feature=youtu.be

 

**

A sötétség birodalma I. rész: 

Malachi Martin - A sötétség birodalma 1-2.

A sötétség birodalma 3-4. rész

A sötétség birodalma 5. rész

A sötétség birodalma 6. rész

A sötétség birodalma 7.

A sötétség birodalma 8. rész

A sötétség birodalma 9.

A sötétség birodalma 10.

A sötétség birodalma 11.

A sötétség birodalma 12.

A sötétség birodalma 13.

A sötétség birodalma 14.

 

A II. rész:  Az ördög és az új világrend:

A sötétség birodalma II. 15.

A sötétség birodalma II. 16

Az ördög és az új világrend 17.

Az ördög és az új világrend 18.

Az ördög és az új világrend 19.

Az ördög és az új világrend 20.

Az ördög és az új világrend 21.

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése