2021. 12. 18.

Hirdetés: 2021. december 19.

1. Ádvent 4. vasárnapján a ¼ 1-es mise után a Nagy István Művészeti Líceum diákjai karácsonyi énekükkel köszöntenek. Az esti szentmise után két orgonaszakos diák előadására kerül sor. 

2. Hajnali szentmisét reggel 6 órakor tartjuk, előtte és alatta gyónási lehetőség mindkét templomban.

3. Hétfő, kedden 8 órától 15 óráig a Millenniumi templomban a diákok gyóntatása, és szerdán 8 órától a Szent József kápolnában. A plébániai hittanórák szünetelnek január 11-ig.

4. Felnőtteknek lelkigyakorlat hétfőn, kedde és szerdán az esti szentmise keretében. P. Bátor Botond pálos atya tartja. Gyónási alkalom is van.

5. Adventben a kegytárgyüzlet 9 órától du. 5 óráig tart nyitva. Vasárnap 9-13 óráig. Az egyházi hozzájárulást ott is ki lehet fizetni.

A kegytárgyboltban kapható a 2022. évi katolikus falinaptár, kalendáriumok, forgathatós naptár és újságok.

6. A Krisztus világa decemberi száma kapható. A lap tartalmából: Úton vagyunk – lelki-szellemi útkészítés a föld és az ég között. Az egész egyház is úton van – a szinodalitás útján. Isten érkezése – elmélkedés. Szent József adventje – karmelita szemmel. Karácsony – Msgr. Tamás József püspök üzenete. Szenteste, Egyenlőtlen szövetségek – német szerzők írása. Fekete István – Karácsony éjjel c. elbeszélése. Ifjúsági sznetségimádási lánc. Csendes éj a csendes éhben. Talentukok 4. rész. Derűsoldal. Keresztrejtvény. Megfejtés. Támogatónk. Advent. A lap kapható a sekrestyében, a ministránsoknál és a kegytárgyboltban.

7. “Jöjjetek és lássátok!” A budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a képek tükrében című könyv kapható a kegytárgyboltban. Szintén kapható a Bérmálkozók könyve is.

8. Pénteken Szenteste a betlehemest szentmisével tartjuk 18,oo; 20,oo és 23,oo órakor. A két első betlehemest a gyerekek adják elő. A felnőtt betlehemes 23 órakor a templomtéren kezdődik, majd bevonulunk a templomba szentmisére, amelyet Exc. és Ft. Tamás József püspök celebrál.

9. Szombaton Karácsony, Jézus Krisztus születésének ünnepe. Vasárnapi miserendet tartunk.

10. Jövő vasárnap Szent Család vasárnapja, a ¼ 1-es misén megáldjuk a jubiláns házaspárokat. Szent Család vasárnapján főegyházmegyei gyűjtés van a Családpasztorációs Iroda támogatására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése