2022. 03. 12.

Fekete Madonna zarándoklat jún. 20-24.


Fekete Madonna Zarándokvonat -
Czestochowa és Krakkó

2022. június 20-24.

Lelkivezetők: Dr. Veres András püspök, MKPK elnöke, Tamás József nyugalmazott segédpüspök, Bátor Botond pálos szerzetes. Karnagy: Pálmai Árpád egyházzenész

Utazás: különvonat, IC+ kocsik, valamint 2. osztályú termes ülőhelyes és fülkés fekvőhelyes kocsik, ill. étterem- és stúdiókocsi. Folyamatos utazás oda-vissza. Kihangosított vonatrádió és csendes fülkék az „S”- kocsiban.

Szállás: Zarándokközpont. A kategória: 2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobákban. B kategória: 4-5 ágyas, közös fürdőszobás szobákban.

Ellátás: második nap vacsora a szálláson, harmadik nap reggeli és vacsora a szálláson, negyedik nap reggeli.

Útvonal: Budapest, Keleti pu. – Kelenföld – Tatabánya – Komárom – Győr – Mosonmagyaróvár – (Rajka – Zsolna – Petrovice u Karvine – Katowice)* – Czestochowa

Hazafelé: Krakkó – (Petrovice u Karvine – Zsolna – Rajka)* – Mosonmagyaróvár – Győr – Komárom – Tatabánya – Kelenföld – Budapest, Keleti pu. *nem felszállóhely

1. nap (06.20., hétfő): Indulás a délutáni órákban Budapest Keleti pu.: zarándokok fogadása, ünnepélyes búcsúztatás. Utazás Felvidéken/Szlovákián és Csehországon keresztül Lengyelországba. Folyamatos lelki programok, közös éneklések, imádságok, gyónási lehetőség. Első este vacsora egyénileg, igény szerint a vonaton.

2. nap (06.21., kedd): Reggeli lehetőség egyénileg a vonaton (mozgóbüfé vagy étteremkocsi). Érkezés CZESTOCHOWÁ-ba. Autóbuszokkal felutazunk a Kegyhely melletti Szent II. János Pál Zarándokközpontba, elszállásolás. CZESTOCHOWA belvárosából a SZŰZ MÁRIA SUGÁRÚTON egy nagy keresztaljként felvonulunk Jasna Górára, közben POPIELUSZKO atya és a KATYNI ÉS SZMOLENSZKI ÁLDOZATOK EMLÉKMŰVÉNEK megkoszorúzása. Főpapi szentmise a KEGYKÁPOLNÁBAN, majd a kegykép lezárása. Szabadprogram. Vacsora a szálláson, „Kiáltás”, majd rózsafüzér a Bazilikában. „Apel” a Kegykápolnában, majd csoportos és egyéni virrasztási lehetőség a kegyképnél.

3. nap (06.22., szerda): Reggeli a szálláson, közös program a KORDECKI TEREMBEN. Szentmise, majd a BOLDOG ÖZSÉB DÍSZKÚT megkoszorúzása. Szabadprogram. Délután KERESZTÚT a kolostor évszázados falain. Este „Kiáltás”, majd rózsafüzér, „Apel”. A programot GYERTYÁS KÖRMENETTEL zárjuk.

4. nap (06.23., csütörtök): Reggeli, majd elköszönés Czestochowá-tól. Utazás Krakkó – Główny főpályaudvarra. KRAKKÓ: a világhírű Mária templomban főpapi szentmise, majd szabadprogram a belvárosban. Többek között jobban megnézhetjük a Mária templomot, és a Posztócsarnokot is láthatjuk majd. Felsétálhatunk a Wawel katedrálisába is. A késő délutáni órákban találkozás a főtéren, majd a Flórián kapun keresztül érkezünk vissza a főpályaudvarra. Felszállás a zarándokvonatra és hazaindulás. Hazautazás közben tovább folytatódnak a programok, élménybeszámolók, közös éneklések a vonaton. Megérkezés Budapestre, a Keleti pályaudvarra jún. 24-én, pénteken! A menetrend változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják! A menetrend, ezáltal a program is változhat!

Részvételi díj: B kat.: 200 EUR/fő; A kat.: 250 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza a vonatos utazás költségét, a szállítást, a 2 éjszakai szállást (A vagy B kat.), második nap vacsorát a szálláson, harmadik nap reggelit és vacsorát a szálláson, negyedik nap reggelit, csoportkísérést, programokat a teljes út alatt.

Fekvőkocsi (couchette, 6 fő/fülke) felár: 1. és 2. szint: 35 EUR/fő, 3. szint: 25 EUR/fő. 

A fekvőkocsiban a helyek korlátozott számban vannak! IC+ felára 45 EUR/fő; Egyágyas felár: 115 EUR/fő. Útlemondási (stornó) biztosítás köthető, ami a részvételi díj 5 %-a. BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítás, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége a vonat budapesti indulási időpontjától a Budapestre érkezés időpontjáig: 6 EUR/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras. (EUB Nívó, a jelenlegi díjszabás szerint!)

FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/tajekoztato-a-magyar-allampolgarok-magyarorszagra-torteno-hazateresenek-rendkivuli-szabalyairol-a-covid-19-jarvany-miatt

Jelentkezni lehet héfőtől péntekig 8-16 óráig. a csíkszeredai Szent Kereszt Főplébánián a 0266.311726 telefon számon vagy a plébánia irodájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése