2022. 03. 19.

Malachi: A Júdás komplexum 2.

Ezek a homoszexuálisok üvegeket hajigáltak, és az Úr Jézus elleni sértéseket kiabáltak.
Igen, de nem akarok senkit sérteni mindannak elismétlésével, amit ez a férfiakból és nőkből álló gyalázatos csőcselék mondott és tett. Ez a tömeg úgy megfélemlítette a papságot, hogy azok aztán teljesen elhatárolták magukat a HLI-tól. A lényeg, amire jutottunk az, hogy a papságban nincs gerinc. Nem harcosak, nem szolgálják a katolikus ügyet. Rögtön összeroppannak, így nem csoda, hogy a kanadai egyház bajban van. A papság tutyi-mutyi, és a dogmákat kiszórják. A katolikus iskolákban bőven van szexuális oktatás, de valódi hitoktatás alig. Így a kanadai egyházat megfosztják katolikus jellegétől, és a püspökök azok, akik felelősek mindezért!
 
Ez esetben a kardinális a homoszexuálisok tiltakozására reagálva támadta a HLI-t?
Így van! Szerinte az HLI viszályt szító bajkeverők gyülekezete. És hogyan reagált a vitára? Az HLI elleni támadással. Ma már tudjuk, hogy az egész HLI elleni tiltakozó felvonulást a B’nai Brith, a világ legrégebbi, 1843 óta működő zsidó segélyszervezete rendezte. A B’nai Brith és annak 1920-ban létrehozott Anti-Defamation League szervezete eléggé ráijesztett Turcotte kardinálisra ahhoz, hogy minden segítséget megtagadjon az HLI-től. Ez szégyenletes viselkedés volt a kardinális részéről. Illusztrálja azt hogy milyen szomorú az Egyház állapota.
 
Ami Montrealban történt, máshol is megtörténhet, nem volt egyedi eset?
Ó, nem! Ó nem! Mindenhol ez történik. A püspökök nem támogatják őszintén az abortusz ellenes mozgalmakat. Ez az igazság. Észak-Amerikában körülbelül 250 az egyházmegyék élén álló püspökök száma. Ezen felül vannak segédpüspökök is. Ha ezek mind kivonulnának holnap az utcára az abortusz ellen tüntetni, elérnék, hogy az USA és Kanada megváltoztassa az abortusztörvényeket. De nem vonulnak ki. Miért? Mert valójában nem abortusz ellenesek. 
 
Hogy lehet, hogy Észak-Amerika püspökei nincsenek nagyon felháborodva az abortusz miatt? Ez ellentmond a katolikus tanításnak. 
Ez hit kérdése. Nem mindet, de sokat a püspökök közül már nem lehet katolikusnak nevezni. Nem hisznek többé. Mondok egy példát. Van egy Catholic Campaign for Human Development - az amerikai katolikus püspökök által a szegények és a hátrányos körülmények között élő családok, közösségek megsegítésére létrehozott szervezet. Az éves összejövetelükön negyven püspök vett részt. A konferencia egyik eseménye egy különleges mise volt, akrobatatrikót viselő táncosokkal, és olyan zenével és énekszámokkal, aminek egyáltalán semmi köze az Egyházhoz. Felállítottak egy hatalmas asztalt, borral teli serlegekkel. Miután a püspökök (nem hiszem, hogy érvényes konszekrálták), a résztvevők odamentek, és felkortyolták a bort, közben társalogtak, mintha csak egy koktélpartin lennének. Senki ne mondja nekem, hogy tényleg hitték, hogy ez Jézus vére volt. Azt se mondja senki, hogy valóban hitték, hogy a kenyér, amit „konszekráltak” Jézus teste volt.
 
Szóval úgy itták azt a bort, mintha…
Mintha pusztán bor lenne! Mintha egy koktélt innának. A tiszteletnek még a látszatával sem törődtek. Hihetetlen, hogy mind a negyven püspök részt vett ebben a komédiában. Fel tudnám sorolni a nevüket, de nem akarom, hogy a püspöki ábrázatuk elvörösödjék a szégyentől. Nem hihették, hogy a bor Jézus Urunk vérévé változott és a kenyér a testévé. Nem hihették igazán, hogy az volt a fensége, ereje és mindenhatósága az Isten Fiának, aki meghalt a kereszten, aki uralkodik a mennyben, és aki ítélni fog élők és holtak fölött. Nem, ezt nem hihették.
A lényeg az, hogy sok püspök hitében már nem katolikus. Szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy valamilyen különös átmeneti állapotban vannak, és minket is magukkal vonszolnak. Többé nem hisznek! Ezért zárnak be templomokat, hagynak meg homoszexuálisokat a pozíciójukban, és nem távolítják el az eretnek tanárokat a szemináriumokból. Ez a helyzet a püspökökkel. Ez a helyzet az Egyházzal. 
 
Egy másik kérdésem: a bostoni Law kardinális (1984-2002) elfojtotta a katolikusok abortusz klinikáknál rendezett tüntetéseit. Azt mondták róla, hogy konzervatív. Kineveznek püspököket azzal, hogy konzervatívok, hogy majd rendet fognak teremteni, aztán semmi sem történik. Miért?
Semmi sem történik, mert kezdettől fogva hiányzik belőlük a hit. Nincs hitük! Nem azért nevezik ki őket, mert hívők, hanem mert barátaik vannak Rómában. 
 
 - folytatjuk -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése