2022. 03. 26.

Hirdetés: 2022. március 27.

1. Vasárnap hajnalban kezdődik a nyári időszámítás. Az órát hajnali 3 órakor egy órával előre, hajnali 4 órára állítjuk át

A szentmiséket az eddigi beosztás szerint végezzük, kivételt képez a vasárnap és hétköznap esti szentmise, amelyet 19 órakor végzünk.

2. A keresztúti ájtatosságot vasárnap, szerdán és pénteken 18:15 órakor kezdjük.

3. A diákokat várjuk kedden, csütörtökön és pénteken a plébániai hittanórára.

4. Elkezdődött a népszámlálás. Érsek atyánk erre vonatkozó  körlevelevele olvasható a hirdetőtáblán.  

5. A magyar állapolgársággal rendelkező híveinket kérjük, hogy szavazatukat idejében adják le a főkonzulátuson.

6. Újra indul a Fekete Madonna zarándoklat Czestochowába június 20-24-én. Jelentkezni lehet a plébánián. Helyek számát 50 személyben adták meg.

7. Szombaton ministránsképző 10-11 óráig.

8. A Krisztus világa márciusi száma kapható a sekrestyében, a ministránsoknál és a kegytárgyboltban. Ára 3 lej.

A tartalomból: Jézus győzelme a miénk is Jézus az, aki békét ad nekünk. Használjuk a Jézus kínálta eszközöket, akkor felelősen tudunk dönteni, szavazni mindarról, ami vagy aki Istenhez kapcsol, aki megdicsőít minket is.

Háborúról, gyerekhangon – Most, mikor múlni látszik a vírus-veszély, egy véres háború fenyegetettségében találtuk magunkat – írja Len Rita tanárnő. Az aggodalmakkal, félelmekkel a felnőtteknek is nehézséget okozhat megküzdeni, nemhogy a gyerekeknek.... Nekünk, a felnőtteknek, szülőknek, pedagógusoknak a felelősségünk támaszt nyújtani a gyerekeknek ebben a helyzetben is. Sok módsze van, amivel segíthetjük a történtek feldolgozását, a rajz, a játék is ezt szolgálják. Meséljünk féleleműző, szorongásoldó, bátorító meséket, és tréfásakat, amiken nagyokat lehet nevetni, hisz a mesében ott a remény, hogy egyszer minden jóra fordul... Ez az örök mesei üzenet is kapaszkodó. És nemcsak a gyerekeknek…. És marad a hit abban az Istenben, aki a legszörnyűbb emberi döntések ellenére is kezében tartja a történelmet. (4-5. old.)

„Legnagyobb a szeretet” – Interjú Ft. Tamás József nyugalmazott segédpüspökkel, 2. rész. Oláh-Gál Elvira kérdéseire felelve, a papszenteléstől püspöki feladatainak felmentéséig vázolta életútját, a február 26-án Parma Fidei-díjjal kitüntetett ny. segédpüspök. (6-7.oldal)

„Erdély lelke szólal” – (Mirk Lászlóról és köteteiről) ír Sárközi Sándor piarista tanár, lapunk szerkesztője. Bemutatja Mirk tanár úr legújabb kötetét – Erdély lelke szólal, melynek portréi és életműmetszetei a Krisztus világa kultúra rovatunkban jelent meg. Gratulálunk, tanár úr!

A hazatérés. A két kis apostol - 7. rész Katócától.  Zarándoklat fiataloknak Taizébe.   Keresztrejtvényben Jézus egy kijelentése rejlik. Támogatónk a Hargita Gyöngye.  Reményik Sándor, Béke c. versével zárul a lap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése