2022. 03. 03.

Malachi: Az örök háború 9.

Az örök háború 9. Minket, egyéneket magukkal sodornak ezek a geopolitikai áramlatok. Most egy Isten nélküli rendszer csapdájában vagyunk? – Igen. Ez a rendszer uralkodóvá lett. Mindegy, mivel foglalkozol, vagy hol élsz, a rendszer mindenüvé behatol. Mindenütt ott van! Bárhol akarsz élni és dolgozni, vannak bizonyos dolgok, amiket nem tehetsz meg. Nem tudod érvényteleníteni a számunkra előírt oktatási rendszert. Nem tudsz változtatni az abortuszt és az eutanáziát elfogadó törvényen. Képtelen vagy hatálytalanítani a magzatokkal való kísérletezés engedélyezését. Képtelen vagy mindezeken változtatni! Hogy békében élj, legalább ezt kell mondanod: „Jó, hát joguk van megtenni ezeket a dolgokat.” Pedig nem, ezeket nincs joguk megtenni! A rossz nem lesz helyes sohasem. De ha nem támogatod ezt a liberális programot, kigúnyolnak.

Ez a gyakran használt „politikailag korrekt személy” kifejezés? – Igen, a politikailag korrekt személynek a társadalmilag elfogadott személyt nevezik. A (munkahelyi, iskolai) faji kvóták mellett kell állást foglalnod. Fordított diszkrimináció: mellette kell állást foglalnod. Homoszexuális házasságok: mellettük kell állást foglalnod. Nem mondhatod azt, hogy a homoszexuálisoknak nincs joguk egymással összeházasodni. A politikailag korrekt személynek helyeselnie kell, ha a szülők azonos neműek, ha magzatokkal kísérleteznek, helyeselnie kell az eutanáziát, az abortuszt és a fogamzásgátlást is. Ha vendégségben ülsz vagy felszólalsz egy konferencián, és az említettek közül bármit is elítélsz, nem fognak meghívni többé. Talán éppenséggel ki is dobnak onnan. Nem hívnak meg, ha ismerik ezekről a dolgokról a véleményedet. Kirekesztenek. A békesség kedvéért az emberek egyszerűen elkerülik, hogy ezekről a témákról beszéljenek. Nem szólnak, amikor saját gyermekeik vagy azok barátai vadházasságban élnek. Nem szólnak arra, ha mások abortusszal szabadulnak meg magzatuktól, vagy in vitro próbálkoznak megtermékenyítéssel, vagy embriójukat egy helybeli laboratóriumban tartják, míg azt nem akarják, hogy valaki más hordja ki méhében a gyermeket. Mindebből semmit nem elleneznek. „Végül is, ami ma történik, az haladás.” Egy Isten nélküli rendszer telepedett reánk, és ez a rendszer uralkodik rajtunk. Ez a mi problémánk.

Mit tegyünk? – Hosszú lenne erre a kérdésre válaszolni. Ez hit és várakozás kérdése, mert Miasszonyunknak el kell jönnie. Az Egyház szilárdan hisz Fatimában, és tudja, hogy hiteles. II. János Pál pápa, a papság kisebbik része, amelyik még hisz, és a hittel teli világiak arra várnak, hogy Miasszonyunk tegyen valamit. Közben kitartunk, és tudjuk, hogy egyénileg leszünk megítélve Isten előtt. Nagyobb és kisebb bűneim miatt félek Istennel találkozni. Istent félni egészséges félelem. Egy régi keresztény hagyomány szerint amikor egy ember meghal, azonnal látomása támad a keresztre feszített Jézusról. A látottak fényében, a neki juttatott értelem segítségével tudja, hogy ő Jézussal vagy Jézus ellen volt‑e. Aztán menekül, vagy megy ahová mennie kellene. Az Egyházban szilárd hagyomány, hogy halálakor mindenkinek ez a pillanatnyi látomása. Szent Ágoston és más szentek beszéltek erről. Vajon mit tesz majd sok kortársunk, amikor meglátja a megfeszített Krisztus arcát, az Ő vérében, szívében, töviskoszorújában és szemeiben a megváltás egész tervezetét, tudván, hogy egész életükben az Ő ellenségei voltak?

- Vessünk egy pillantást a kereszténység helyzetére az új világrendben és Közel-Keleten?  – Mindenekelőtt meg kell mondanunk, hogy a keresztények igen nagy kisebbségben vannak a Közel-Keleten. Libanonban a maronita keresztények a tizenöt évig tartó háború alatt (1975-90) jelentős veszteségeket szenvedtek. Gyakorlatilag fel akarják számolni őket a mozlimok. A keresztényeket bombázással és gyilkosságokkal megtizedelik. A keresztények nagyságban második nagy tömbje, Irakban él. A pápa fennhatóságát elismerő keresztények, káld rítusuak. A szentmisét arám nyelven mondják, amin a mi Urunk is beszélt. Tilos nekik hirdetni az evangéliumot, megtéríteni bármely mozlimot, vagy nyilvánosan a kereszténységről prédikálni. A keresztények térnyerésről nincs szó, mert az iszlám keményen katolikus- és keresztényellenes.

 

Az előző részek:

Malachi - Az Örök háború

Malachi: Az Örök háború 2.

Malachi: Az örök háború 3.

Malachi: Az Örök háború 4.

Malachi: Az Örök háború 5. Az új világrend

Ez történik most a világban!!! 6.

Malachi - Az örök háború 7.

Malachi: Az Örök háború 8.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése