2022. 03. 02.

Hirdetés: 2022. március 2. Hamvazószerda

1. Érsek atyánk körlevélben közölte, Ferenc pápa felhívását: "Mindenkit arra hívok, hogy március 2-át, hamvazószerdát, a békéért böjt napjává tegyük: szenteljék magukat a hívők intenzíven az imádságnak és a böjtnek. A Béke Királynője őrizze meg a világot a háború őrületétől.''

2. Hamvazószerdán szigorú böjti nap van. 1966-tól csak hamvazószerdán és nagypénteken van szigorú böjt: tilos a hús fogyasztás 14 év felett. A nap folyamán egyszer szabad jóllakni, de megengedett 2 másik, csökkentett mértékű étkezés. Ennek megtartása a betöltött 18. évtől a megkezdett 60. évig kötelező. 

A főétkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. Fel vannak mentve a betegek, a várandós és szoptató anyák, s kik egy étkezés alkalmával csak keveset fogyaszthatnak, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, akiket a szigorú böjt akadályozna kötelességük teljesítésében.

Szentmisét végzünk fél 7, 7, de. 11 és este 6 órakor.

3. Keresztúti ájtatosságot végzünk ma

és a böjt minden szerdáján, péntekén és vasárnap 17:15 órától.

4. A plébániai hittanórára várjuk a diákokat.

5. Elsőpéntekeseket meglátogatjuk pénteken.

6. A Krisztus világa februári száma még kapható. Tartalmából egyet kiemelünk Legnagyobb a szeretet – Oláh-Gál Elvira interjúja Ft. Tamás József ny. püspökkel, felszentelésének 25 évfordulóján. Az interjú 2. részét a Krisztus világa márciusi számában olvashatjuk. A hálaadó szentmiséjét a püspök úr március 6-án 10:30 órai kezdettel mutatja be a csíksomlyói kegytemplomban. Budapesten február 26-án tűntették ki a Hit Pajzsa-díjjal. Imádkozzunk érte.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése