2024. 04. 08.

Hatásos eszközök a Szenvedő Lelkekért Fg 17.

A szentmise és keresztút után következik az ima. Még a rövid fohász imák is nagyon meg tudják könnyíteni a tisztítóhelyen lévők szenvedéseit.

Offida-i Garado testvér, Assisi Szent Ferenc egyik első társa, az ima embere volt. Néhány nappal egy fiatal szerzetes halála után, amikor az oltár előtt imádkozott, annak hangját hallotta, amint imát kért. „Jó halált haltam” - mondotta - „és az üdvösség előtt állok, de régi bűneim miatt, amelyek kiengesztelésére nem volt időm, rettenetesen szenvedek. Kérlek, ne tagadd meg tőlem imáid segítségét!”
A jó testvér azonnal leborult az Oltáriszentség előtt és elimádkozott egy-egy Miatyánkot, a következő fohásszal: „Uram, adj neki örök nyugodalmat.” „Ó, mily üdítő számomra imád” - kiáltott fel a lélek. - „Mennyire enyhíti szenvedésemet. Kérlek, folytasd!”
A jó testvér elismételte az imát. A lélek ismételt sürgetésére végül százszor mondta el. Ekkor kimondhatatlan örömmel az elhunyt felkiáltott: „Köszönöm, Istenem nevében! Megszabadultam. Íme máris bemehetek a mennybe!”
A Rózsafüzér foglalja el az első helyet az Egyház által ajánlott imák között. Ezen ima, az élők számára is, oly sok kegyelem forrása és különösen is hatásos az elhunytak szenvedéseinek az enyhítésére.
Venerabile Francisca az Oltáriszentségről nevezett anya, kisgyermekkorától kezdve, nagy áhítattal viseltetett a Szenvedő Lelkek iránt. Megsegítésükre naponta elimádkozta a rózsafüzért. Jutalmul Isten gyakran megengedte a lelkeknek, hogy meglátogassák őt, akár azért, hogy imáit kérjék, akár azért, hogy hálát adjanak neki. Ha éppen a rózsafüzért imádkozta, szeretettel megcsókolták kezét. Ezt mások is látták és azok is tanúskodtak róla.
G. nővér ezt írta az ima hatásáról: Egy kis ima sok jót tesz. Olyan, mint egy pohár víz a szomjazónak. Nagyon megenyhültem a jó Atya imái következtében... Mondd meg neki azt is, hogy én tudom, amikor értem imádkozik. Ugyanez a helyzet a többi tisztítótűzben Szenvedő Lelkek esetében is... Nagyon kevés lélekért imádkoznak egyáltalán, a többséget teljesen elhanyagolják, és se nem gondolnak rájuk, se nem imádkoznak értük a földön. Néhány jól mondott ima, néhány áldozat hamarosan kiszabadítja azokat, akiknek csak néhány bocsánatos bűnért kell engesztelési nyújtaniuk.

- Neked az a benyomásod, hogy a sok jól mondott ima szinte egyszerre az örök boldogság részesévé tesz egy lelket. Egyáltalán nem így van! Ki tudja megérteni Isten ítéleteit? Ki tudja felfogni, hogy mily tisztának kell lennie a léleknek, mielőtt az örök boldogságnak részesévé teszi? Ha az emberek tudnák, ha megfontolnák, míg a Földön élnek, mennyire másfajta életet élnének!

- Sok lélek van a tisztítótűzben, akik rád hagyatkoznak, hogy megszabadítsd őket a szenvedés helyétől. Egész szíveddel imádkozz értük! Nem vész kárba az ima, akkor sem, ha közben az, akiért felajánljuk, már bejutott a mennybe. G. nővér szerint: Az üdvözöltek, akikért a földön imákat mondanak, ezeket az imákat felhasználhatják azoknak a lelkeknek a javára, akiket segíteni akarnak velük.

- Hasonlóképpen nyilatkozott erről Németországban, a második világháború után egy elhunyt anya, aki többször megjelent leányának és szentmise felajánlását kérte tőle, halála évfordulójára. A tisztítótűzből való kiszabadulása után is megjelent, s kérte ezt a misét. Csodálkozó leányának, aki tudta, hogy anyjának már nincs szüksége rá, ezt mondta: „Most nem a magam számára kérem, hanem másokért.”

Fatimai fohász: Ó, Jézusom, bocsásd meg bűneinket, ments meg minket a pokol tüzétől, vidd a mennybe a lelkeket, különösen azokat, akik legjobban rászorulnak irgalmadra.

-          folytatjuk -

 Az előző részek:

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 1.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 2.

Élményeim a szenvedő lelkekkel 3.

Élményeim a szenvedő lelkekkel 4.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 5.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 6.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 7-8

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 9.

 Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 10.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 11.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 12.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 13.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 14.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 15.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 16.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 17.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 18.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 19 és 20.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 21. és 22.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 23.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 24.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 25. 

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 26. 

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 27.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 29

Függelék részek:

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel – Függelék 1.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel – Függelék 2.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel – Függelék 4.

Jean Guitton - A tisztitótűzről - Függelék 5.

Jean Guitton - A tisztitótűzről 2. - Függelék 6.

Jean Guitton: A tisztítótűzről 3. - Függelék 7.

Lisieux-i Szent Teréz a tisztítótűzről 1-2. - Függelék 8 és 9.

A tisztítótűzről - Mit tanít a Katekizmus - Függelék 10.

A Szenvedő Lelkek Múzeuma - Függelék 11.

Tanúságtételek a tisztítótűzről Függelék 14.

Az Egyház tanítása a tisztítótűzről Függelék 16.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése