2024. 04. 20.

Felajánlás a Szenvedő Lelkekért

Ima: „Imádatra méltó Szentháromság! Közre szeretnék működni a tisztítóhelyen Szenvedő Lelkek megszabadításában, és tanújelét kívánom adni a boldogságos Szűzanya iránti tiszteletemnek. Ezért lemondok a Szenvedő Lelkek javára cselekedeteim érdemeiről és mindarról, amit értem, majd halálom után ajánlanak fel. Mindezt teljesen a Boldogságos Szűzanya kezébe helyezem. Ő tetszése szerint azoknak juttathatja, akiket meg akar szabadítani szenvedéseiktől. Fogadd el és áldd meg, Istenem, felajánlásomat, amelyet e pillanatban teszek Neked! Ámen.”

Szent Colombiére Kolos (1641–1682) jezsuita szerzetes, gyóntató, a Jézus Szíve-tisztelet apostola. A lyoni jezsuiták növendékeként 1658-ban lépett a rendbe. 1666: Párizsban tanult és 1669-ben pappá szentelték. Tanárár és hitszónok Lyonban. 1675-ben Paray-le-Monialban a jezsuita kollégium házfőnöke. Amikor először tartott elmélkedést a vizitációs apácáknál, Alacoque Szent Margit Mária megérezte, hogy Kolos az a pap, aki támogatója lesz a Jézus Szíve-tisztelet terjesztésében, s egy szentmisén kinyilatkoztatást is kapott erről. A feladatot Kolos mint a kolostor gyóntatója teljesítette. Jézus Szíve ünnep bevezetésekor, ő volt az első, aki fölajánlotta magát Jézus Szentséges Szívének. A város hamarosan katolikus szellemiségűvé vált. Bejárta Angliát, Párizst és súlyosan megbetegedett. 1681 augusztusában visszatért Paray-le-Monialba. Itt Margit a tudomására hozta, hogy nem fog meggyógyulni és 1682. február 15-én meghalt. Ezt írta a tisztítóhelyről: „Nem félek a tisztítóhelytől. Kívánom, hogy ne érdemeltem volna meg, hiszen velejárt ezzel, hogy megbántottuk Istent. Minthogy azonban megérdemeltem, örömmel megyek oda, és az elképzelhető legszigorúbb módon eleget teszek igazságosságának, akár az Utolsó ítélet napjáig is. Tudom, hogy rettenetesek az ottani gyötrelmek, de tudom azt is, hogy ezáltal Isten megdicsőül, a lélek pedig nem szenvedhet kárt. Tudom, hogy sohasem tartjuk túlságosnak Isten szigorúságát, sőt szeretjük igazságának mértékét, és türelemmel várjuk, míg teljesen kiengeszteljük Őt. Azért teljes szívemből odaadtam a tisztítóhelyen szenvedőknek minden imámat, s még azokat is, amelyeket értem fognak felajánlani halálom után, hogy jobban megdicsőüljenek, mint én.”
Helftai (Nagy) Szent Gertrud (1256-1302) „Jézus üzenete: »Minden alkalommal, amikor imád és áldozatod segítségével egy lélek elhagyhatja a tisztítótüzet, olyan nagy örömet szerzel nekem, mintha engem ragadnál ki a kínok közül.«”
Mária Simma, a Szenvedő Lelkek anyja - Arnold Guillet nekrológja Mária Simma halála Vorarlbergben, de Európa különböző más helyein is sokakat megrendített. Könyve, élő - és kazettára felvett - előadásai révén messze földön ismerték. Halála váratlanul következett be. Élete utolsó öt hónapját a Bezau im Bregenzwald-i szociális otthonban töltötte. 2004. március 16-án az otthon vezetője felhívta Bernhard Weiss plébánost Scheidegg im Allgäu-ban, hogy Mária Simma nincs jól, nem tudna-e rögtön átjönni.
Amikor a plébános megérkezett az idősek otthonába, rögtön látta, hogy Mária Simma órái meg vannak számlálva. Elmondta vele a haldoklók imáit, feladta a betegek kenetét és megáldotta. Amikor ezeket a szavakat mondta: „Jöjjetek, segítsetek ti Istennek szentjei, az Úrnak angyalai, fogadjátok be őt, vigyétek a lelkét a Magasságos elé! Krisztus fogadjon téged, aki elhívott, vigyenek az angyalok Ábrahám kebelébe” – Mária Simma kilehelte a lelkét, és este 9 órakor hazatért Teremtőjéhez. (89 éves volt) Az ő életét valóban ez a mondás irányította: „Amilyen a vasárnapod, olyan lesz a halálod napja.”
Temetésére 2004. március 19-én 14 órakor került sor a sonntagi temetőben. Előzőleg a falu zsúfolásig megtelt templomában elimádkozták a rózsafüzért a tisztítótűzben Szenvedő Lelkekért. Végül a rekviemre került sor, amelyet Gerhard Schrafstetter helyi plébános tartott öt másik pappal együtt. A búcsúprédikációt Fridolin Bischoftól, Alfons Matt plébános utódától hallhatták a megjelentek - ő 1976-tól 2002-ig szolgált Sonntagban.
Hivatalos becslések szerint mintegy háromszázan voltak jelen a templomban. Bischof plébános röviden kitért Mária Simma életrajzára is.

-         - folytatjuk -


Az előző részek:

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 1.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 2.

Élményeim a szenvedő lelkekkel 3.

Élményeim a szenvedő lelkekkel 4.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 5.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 6.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 7-8

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 9.

 Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 10.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 11.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 12.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 13.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 14.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 15.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 16.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 17.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 18.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 19 és 20.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 21. és 22.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 23.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 24.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 25. 

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 26. 

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 27.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 29

Függelék részek:

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel – Függelék 1.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel – Függelék 2.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel – Függelék 4.

Jean Guitton - A tisztitótűzről - Függelék 5.

Jean Guitton - A tisztitótűzről 2. - Függelék 6.

Jean Guitton: A tisztítótűzről 3. - Függelék 7.

Lisieux-i Szent Teréz a tisztítótűzről 1-2. - Függelék 8 és 9.

A tisztítótűzről - Mit tanít a Katekizmus - Függelék 10.

A Szenvedő Lelkek Múzeuma - Függelék 11.

Tanúságtételek a tisztítótűzről Függelék 14.

Az Egyház tanítása a tisztítótűzről Függelék 16.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése