2024. 04. 27.

Maria Simma - Arnold Guillet nekrológja

Arnold Guillet nekrológja - befejezés. Matt plébános szolgálatának idején Simma Mária készítette fel a gyerekeket az elsőáldozásra. Kiválóan látta el ezt a feladatát: a szülők évek múltán is elismerően beszéltek róla.

Ezenkívül hatalmas levelezést kellett lebonyolítania, naponta körülbelül 50 levelet kapott. Egész életét a Szenvedő Lelkek szolgálatának szentelte - gyakran éjszakákon keresztül is ezzel foglalkozott. Fáradhatatlanul imádkozott és vezekelt. De gyakran kértek tőle tanácsot is. Nyaranta előfordult, hogy csak Franciaországból 7-8 busz jött, de érkeztek látogatók Ausztriából, Svájcból, Németországból, Belgiumból is. Jöttek továbbá olyan szülők segítségért és tanácsért, akiknek a gyermeke öngyilkosságot követett el. Mivel Mária Simma nagyon egyszerűen és szerényen élt, anyagilag is tudott segíteni azoknak, akikről úgy látta, hogy rászorulnak.
Egyszer, egy vonatfülkében tanúja volt annak, hogy egy férfi szörnyű módon káromkodik. Odament hozzá, és felszólította, hogy hagyja abba az istenkáromlást. Évekkel később megjelent neki ennek az embernek a lelke, és elmondta, hogy a Miatyánk, amit akkor Mária érte elmondott, megmentette őt. Ezt most megköszönte, és újabb imára kérte Máriát.
Plébánosa, Alfons Matt ezt írta róla Wechner püspöknek küldött jelentésében: „Mária Simma kora gyermekkorától kezdve a Szenvedő Lelkeken akart segíteni. Buzgón felhasználta erre a búcsúk napjait is, és sok imát mondott értük. De hogy a szent cél érdekében vezekelni is lehet, azt nem tudta, míg meg nem tapasztalta. Hogy ezt a nagyon nehéz engesztelő és helyettesítő szenvedést önként magára vegye, szüksége volt teljes áldozatkészségére és arra, hogy esküjét, illetve felajánlását újra meg újra tudatosítsa magában.
Az 1954. januári lavinakatasztrófa idején Mária Szenvedő Lelkektől tudta meg, hogy vannak még élő emberek a hótömeg alatt. Az utolsó túlélőt két nappal később találták meg Blonsban. A Mária-évben más szerencsétlenségeket is előre jeleztek neki a lelkek: például nyáron a nagy árvízről két nappal előbb szólt nekem, mielőtt az újságokban az első hírek megjelentek volna róla. Mária Simma számára csodálatos módon jelent meg Isten szeretete és igazságossága a tisztítótűzben: ott minden lélek az egykori vétke jellegének és lelki magatartásának megfelelő büntetést kap.”

Mária Simma méltatásakor nem szabad megfeledkeznünk Alfons Mattról sem, aki csaknem 40 évig volt Sonntag plébánosa, és Mária Simma lelkivezetője. Kezdettől fogva tisztában volt Mária adottságával, és segítette is annak kibontakozását. Temetésén annak idején megjelent Brúnó Wechnerfeldkirchi püspök, negyven plébános és mintegy ezer hívő. Ekkor eszembe jutott, hogyan kezdődött a kapcsolatom Mária Simmával. 1976-ban a feleségemmel elmentem egy előadására, amelyet a Rajna menti Steinben tartott. Masnap reggel bejelentkeztem a plébánián, es beszélhettem Maria Simmaval. Elmondtam neki, hogy lenyűgözött, amit a Szenvedő Lelkekről hallottam tőle, és úgy gondolom, ezt meg kellene írnia. Mint kiadó felajánlottam a szolgálataimat, és ő beleegyezett. Nem sokkal ezután a jó Isten a segítségemre sietett. Éppen esedékes volt egy háromhetes tartalékos kiképzésem, és nem a páncélos csapatomhoz rendeltek, hanem mint irodai küldöncöt a Gotthardhoz, Andermattba. A százados nem sok munkát adott; volt elég szabadidőm arra, hogy ebben a három hétben a Mária Simma által leírtakat átnézzem, megszerkesszem, nyomdakész állapotba hozzam.

A könyv eddig német nyelven 19, franciául 8, további más nyelveken 7 kiadást ért meg. Így kezdődött a 37 évig tartó együttműködés a szerző és a kiadó között. Mária Simmának volt egy istenáldotta adottsága, de ettől soha nem vált elbizakodottá. Egész életében egyszerű, a valóság talaján álló keresztény nő maradt, aki csendben valami nagyon nagyot vitt végbe.

Requiescat in pace! - Nyugodjék békében!

Vége

 

A könyv részleteiben:

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 1.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 2.

Élményeim a szenvedő lelkekkel 3.

Élményeim a szenvedő lelkekkel 4.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 5.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 6.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 7-8

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 9.

 Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 10.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 11.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 12.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 13.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 14.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 15.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 16.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 17.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 18.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 19 és 20.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 21. és 22.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 23.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 24.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 25. 

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 26. 

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 27.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 29

Függelék részek:

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel – Függelék 1.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel – Függelék 2.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel – Függelék 4.

Jean Guitton - A tisztitótűzről - Függelék 5.

Jean Guitton - A tisztitótűzről 2. - Függelék 6.

Jean Guitton: A tisztítótűzről 3. - Függelék 7.

Lisieux-i Szent Teréz a tisztítótűzről 1-2. - Függelék 8 és 9.

A tisztítótűzről - Mit tanít a Katekizmus - Függelék 10.

A Szenvedő Lelkek Múzeuma - Függelék 11.

Tanúságtételek a tisztítótűzről Függelék 14.

Az Egyház tanítása a tisztítótűzről Függelék 16.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése